Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο Βανς ζητά από την Ευρώπη να σηκώσει το βάρος των εγγυήσεων ασφαλείας

JD Vance

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς τόνισε την Τετάρτη ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να αναλάβουν τη μερίδα του λέοντος στις εγγυήσεις ασφαλείας που ζητά η Ουκρανία, η οποία βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία από τον Φεβρουάριο του 2022, ώστε να επιτευχθεί ο τερματισμός της σύγκρουσης.

Ο κ. Βανς, μιλώντας στο Fox News, υπογράμμισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα έπρεπε να επωμιστούν το μεγαλύτερο βάρος σε αυτή την περίπτωση. Ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να συνεισφέρει, εφόσον κριθεί αναγκαίο, για να σταματήσει ο πόλεμος και να μπει τέλος στην αιματοχυσία, όμως σημείωσε ότι είναι εύλογο και αναμενόμενο η Ευρώπη να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο — θέση που συμμερίζεται και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Το μήνυμα Βανς

«Δεν νομίζω πως πρέπει να σηκώσουμε εμείς το βάρος» σε αυτή την περίπτωση, δήλωσε ο κ. Βανς εμφανιζόμενος σε εκπομπή του Fox News, του τηλεοπτικού δικτύου που προτιμά η δεξιά στις ΗΠΑ. «Νομίζω πως πρέπει να βοηθήσουμε αν είναι απαραίτητο για να τελειώσει ο πόλεμος και να σταματήσουν οι σκοτωμοί. Όμως νομίζω πως πρέπει να αναμένουμε, και ο πρόεδρος (των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ) ασφαλώς αναμένει, πως η Ευρώπη θα διαδραματίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο», πρόσθεσε.

«Ανεξαρτήτως της μορφής που θα έχει, οι ευρωπαίοι θα πρέπει να πάρουν τη μερίδα του λέοντος του βάρους», επέμεινε.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ