Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ Φέλντκαμπ μετά το αδιέξοδο για τις κυρώσεις κατά του Ισραήλ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Κασπάρ Φέλντκαμπ, υπέβαλε σήμερα το βράδυ την παραίτησή του, μετά από μια άκαρπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σχετικά με το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά του Ισραήλ, μετέδωσε το πρακτορείο ANP.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως «δεν μπορεί να προχωρήσει σε ουσιαστικά επιπλέον μέτρα» που θα ενίσχυαν την πίεση προς το Ισραήλ.

Ήδη από την Πέμπτη, είχε εκφράσει την πρόθεσή του να επιβληθούν πρόσθετες κυρώσεις, ενώ τον Ιούλιο είχε χαρακτηρίσει «ανεπιθύμητα πρόσωπα» τους ακροδεξιούς υπουργούς του Ισραήλ Ιτάμαρ Μπεν-Γκβιρ και Μπεζαλέλ Σμότριτς στην Ολλανδία.

Σκληρή στάση απέναντι στους εποικισμούς

Η Ολλανδία είναι μεταξύ των 21 χωρών που υπέγραψαν την Πέμπτη μια κοινή διακήρυξη με την οποία χαρακτηρίζουν «απαράδεκτο και αντίθετο με το διεθνές δίκαιο» το νέο σχέδιο εποικισμού της Δυτικής Όχθης από το Ισραήλ.

Ο υπουργός είπε ότι τα μέτρα που πρότεινε ο ίδιος «συζητήθηκαν σοβαρά» αλλά συνάντησαν αντίσταση σε αλλεπάλληλα υπουργικά συμβούλια. Ο Φέλντκαμπ, που ήταν ήδη υπό παραίτηση μετά την πτώση της κυβέρνησης στις 3 Ιουνίου, αποφάσισε πλέον να αποσυρθεί, κρίνοντας ότι δεν θα έχει τη δυνατότητα «να ενεργεί ως υπουργός Εξωτερικών τις επόμενες εβδομάδες, μήνες και χρόνια».

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντικ Σχοφ συνεχίζει το έργο της ως υπηρεσιακή, μέχρι τις εκλογές που θα διεξαχθούν στα τέλη Οκτωβρίου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ