Το Κρεμλίνο προειδοποίησε σήμερα ότι η πιθανή παροχή πυραύλων Τόμαχοκ από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος θα οδηγήσει σε έναν νέο γύρο επικίνδυνης κλιμάκωσης ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε ότι η Μόσχα παρακολουθεί σχετικά δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για αμερικανικά σχέδια που βρίσκονται υπό εξέταση. Τόνισε δε ότι μια τέτοια απόφαση, εφόσον ληφθεί, θα προκαλέσει την ανάγκη για ρωσική απάντηση.
Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η πιθανή αποστολή των πυραύλων θα άνοιγε έναν νέο κύκλο έντασης που θα απαιτούσε «μια ανάλογη απάντηση από τη ρωσική πλευρά».
«Καμία μαγική λύση για το Κίεβο»
«Εάν αυτό συμβεί, θα αποτελέσει έναν νέο γύρο έντασης που θα απαιτήσει μια ανάλογη απάντηση από την ρωσική πλευρά», δήλωσε ο Πεσκόφ στον δημοσιογράφο του Κρεμλίνου Πάβελ Ζαρούμπιν.
«Αλλά από την άλλη, παραμένει επίσης προφανές ότι δεν υπάρχει μαγικό χάπι, μαγικό όπλο για το καθεστώς του Κιέβου, κανένα όπλο που μπορεί να αλλάξει ριζικά την πορεία των γεγονότων», δήλωσε ο Πεσκόφ.
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς είχε δηλώσει την Κυριακή ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει το αίτημα της Ουκρανίας για την απόκτηση πυραύλων Τόμαχοκ.