Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κλιματική αλλαγή: Οι ερευνητές ζητούν συγκεκριμένα μέτρα για την επίτευξη των στόχων

Κλιματική αλλαγή / Πηγή: pixabay
Κλιματική αλλαγή / Πηγή: pixabay

Το φημισμένο Ινστιτούτο Έρευνας των Επιπτώσεων των Κλιματικών Αλλαγών του Πότσνταμ (PIK) χαιρέτισε μεν τους αυστηροποιημένους στόχους για την προστασία του κλίματος τους οποίους έθεσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα ζήτησε την λήψη και εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων για την επίτευξή τους.

«Λόγω της αυστηροποίησης του στόχου για μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου από 40% σε 55% έως το 2030 σε σχέση με το 1990, τον οποίο έθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, απαιτείτο επειγόντως και η αυστηροποίηση των γερμανικών στόχων για την προστασία του κλίματος. Η μείωση κατά 65% έως το 2030 φαίνεται πως είναι η ελάχιστη για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε έναν πρωτοποριακό ρόλο στον εσωτερικό - ευρωπαϊκό διάλογο», δήλωσε ο Έλμαρ Κρίγκερ, ο επικεφαλής του τμήματος «Μετασχηματισμοί» του Ινστιτούτου Έρευνας των Επιπτώσεων των Κλιματικών Αλλαγών (PIK) της πόλης Πότσνταμ, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Rheinische Post».

«Ο στόχος αυτός ήταν απαραίτητος όσον αφορά την πολιτική για το κλίμα, τώρα όμως είναι εξίσου απαραίτητο να αυστηροποιήσουμε τους στόχους ανά τομέα και είναι ακόμη πιο σημαντικό να συγκεκριμενοποιήσουμε τα αναγκαία μέτρα για την επίτευξη του στόχου», πρόσθεσε ο ερευνητής.

Μεταξύ άλλων, ο Έλμαρ Κρίγκερ ζήτησε υψηλότερη τιμολόγηση για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2). «Η απαιτούμενη συγκεκριμενοποίηση περιλαμβάνει μια συντονισμένη αύξηση των τιμών του εκλυόμενου CO2, οι οποίες θα καταβάλλονται από όσους ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα, τόσο στο ευρωπαϊκό σύστημα όσο και σε εθνικό επίπεδο, είτε αυτοί είναι τα μέσα μεταφοράς ή τα κτίρια.

Επιπλέον, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα για να επιταχυνθεί η εισαγωγή τεχνολογιών χαμηλής εκπομπής ρύπων στην αγορά. Οι νέοι στόχοι θα σημαίνουν επίσης, για παράδειγμα, την επίτευξη -- στον μέγιστο δυνατό βαθμό -- της κατάργησης της παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα πριν από το 2030», τόνισε ο Κρίγκερ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ