Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Bitcoin: Θα εκτοξευτεί στο 1 εκατ. δολάρια ως το 2025 - Ψήφος εμπιστοσύνης από αναλυτές και τράπεζες

Bitcoin
Bitcoin / Πηγή: Pexels

Στα ύψη έχει εκτοξευτεί το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα κρυπρονομίσματα, με το bitcoin να εκτιμάται ότι θα μπορούσε να αυξήσει την αξία του σε 1 εκατομμύριο δολάρια στα επόμενα πέντε χρόνια. «Το Bitcoin θα αξίζει 1 εκατομμύριο δολάρια», δήλωσε ο αναλυτής του CoinDesk, Ollie Leech υπογραμμίζοντας ότι, στο άμεσο μέλλον το bitcoin θα είναι ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο που δεν θα αμφισβητείται».

Το ερώτημα ωστόσο είναι, «πότε θα φτάσει στο ρεκόρ αυτό το bitcoin», με τον Leech να εκτιμά ότι, μετά την τεραστία αύξηση της τιμής του το 2020, το επόμενο μεγάλο άλμα αναμένεται το 2024 ή 2025, κάτι που θα προκαλέσει τεράστια αύξηση των τιμών. 
Το ανώτατο όριο αγοράς του Bitcoin είναι σήμερα πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, περίπου διπλάσιο από ό, τι ήταν στις αρχές του έτους. Το ράλι τροφοδοτήθηκε από το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι επενδύουν στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Νωρίτερα φέτος, η Tesla επένδυσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε bitcoin, ενώ οι Morgan Stanley και Goldman Sachs σκοπεύουν να δημιουργήσουν το δικό τους κρυπτονόμισμα σε συνεργασία με την NYDIG με το οποίο θα παρέχουν υπηρεσίες σε επιλεγμένους πελάτες τους.

Το Crypto κερδίζει επίσης δυναμικό χώρο στις κάρτες πληρωμών, με τις Mastercard, PayPal και Visa να αυξάνουν την χρήση του crypto τους τελευταίους μήνες. Μεγάλες τράπεζες και εταιρείες πληρωμών της Wall Street ασχολούνται με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ως αποτέλεσμα της μεγάλης ζήτησης των πελατών.

Μια πρόσφατη έρευνα της Mastercard διαπίστωσε ότι το 40% των ανθρώπων σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν κρυπτονομίσματα μέσα στο επόμενο έτος. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και πολλοί ισχυροί επικριτές του όπως οι δισεκατομμυριούχοι επενδυτές Warren Buffett και Charlie Munger, οι οποίοι στην ετήσια συνεδρίαση των μετόχων της Berkshire Hathaway υποστήριξαν χαρακτηριστικά ότι «τα κρυπτονομίσματα είναι μια καταραμένη εξέλιξη που είναι αντίθετη προς τα συμφέροντα του πολιτισμού».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ