Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Το σκληρό παιχνίδι του Eλον Μάσκ με το Dogecoin που ανεβοκατεβάζει την τιμή του

Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images
Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images

Σκληρό «παιχνίδι» με το κρυπτονόμισμα Dogecoin, παίζει ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μάσκ, ο οποίος ανεβοκατεβάζει την τιμή του τα τελευταία 24ωρα.

Μετά την απότομη πτώση του κατά 29%  το Σάββατο, οπότε ο Μάσκ  εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, την επόμενη μέρα απογείωσε την τιμή του ανακοινώνοντας ότι η διαστημική του εταιρεία SρaceX, θα αποδέχεται το Dogecoin ως πληρωμή για τη χρηματοδότηση εκτόξευσης δορυφόρου της στη Σελήνη.

Οπως έγινε γνωστό θα συμμετάσχει στην αποστολή «DoGE-1 Mission to the Moon» το πρώτο τρίμηνο του 2022. Η Geometric Energy Corporation ανακοίνωσε την αποστολή που χρηματοδοτείται μέσω Dogecoin την Κυριακή.

Η DOGE-1 θα στείλε έναν δορυφόρο χρησιμοποιώντας τον πύραυλο Falcon 9 της SρaceX «για να συλλέξει πληροφορίες με τους αισθητήρες, τις κάμερες και τα ενσωματωμένα συστήματα επικοινωνιών και υπολογισμού».

Ο Ελον Μασκ φαίνεται ότι εκτοξεύει την αξία του κρυπτονομίσματος και των κερ΄δων του κατά βούληση καθώς και τον προηγούμενο μήνα με ένα αινιγματικό tweet είχε δηλώσει ότι η SρaceX θα στείλει κυριολεκτικά το Dogecoin στο φεγγάρι, οδηγώντας το κρυπτονόμισμα τότε σε... εκτόξευση 30%.

To Dogecoin, πρωτοεμφανίστηκε το 2013 και έκτοτε έχει ανεβάσει την αξία του πάνω από 20.000% μέσα στην περασμένη χρονιά. Ο Musk ήταν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του και όπως φαίνεται έχει καταφέρει να έχει αστρονομικά  οφέλη από αυτό.
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ