Νέα
  • ΓΔ: 879.23 +0.27%
  • Τζίρος: 46,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tesla: Γιατί βάζει «πάγο» στα σχέδια για επέκταση στην Κίνα

Tesla / Πηγή: AP
Tesla / Πηγή: AP

Η Tesla βάζει «πάγο» στα σχέδια που είχε για αγορά γης στη Σανγκάη προκειμένου να επεκτείνει το εργοστάσιό της και να το μετατρέψει σε παγκόσμιο εξαγωγικό hub, εξαιτίας της αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί μετά την ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι δασμοί 25% που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στα ηλεκτρικά οχήματα που εισάγονται από την Κίνα -τους οποίους υιοθέτησε ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ- οδηγούν την εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ στην απόφαση να μειώσει το μερίδιο που έχει το κινεζικό εργοστάσιο στην παγκόσμια παραγωγή. 

Η Tesla σχεδίαζε να εξάγει το Model 3s που κατασκευάζεται στην Κίνα σε υπερατλαντικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, κάτι που δεν ήταν γνωστό μέχρι τώρα, είπε μια πηγή στο Reuters. Προς το παρόν η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία εξάγει το Model 3s στην Ευρώπη, όπου κατασκευάζει ένα μεγάλο εργοστάσιο στη Γερμανία. 

Δυνατότητα παραγωγής 500.000 αυτοκινήτων ετησίως

Το εργοστάσιο της Tesla στη Σανγκάη έχει δυνατότητα παραγωγής 500.000 αυτοκινήτων ετησίως, και τη δεδομένη στιγμή παράγει τα οχήματα Model 3 και Model Y.

Οι πωλήσεις της Tesla στην Κίνα υποχώρησαν τον προηγούμενο μήνα. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο πούλησε 25.845 οχήματα που κατασκευάστηκαν στην Κίνα, από 35.478 τον Μάρτιο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ