Νέα
  • ΓΔ: 891.84 +1.51%
  • Τζίρος: 50,06 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μασκ: Πώς έχασε τη θέση του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images
Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images

To tweet του Ελον Μασκ, για τη μη αποδοχή του bitcoin ως μέσου πληρωμής από την Tesla,  δεν βύθισε μόνο την τιμή του κρυπτονομίσματος, αλλά στοίχισε και στον ίδιο τη θέση του ως δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, καθώς η περιουσία του έχει μειωθεί 24% από το υψηλό επίπεδο του Ιανουαρίου.

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας έχασε τη δεύτερη θέση που είχε από τον Μάρτιο στον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg από τον Γάλλο, Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρο του μεγαλύτερου ομίλου πολυτελών ειδών στον κόσμο, LVMH.

H χρηματιστηριακή αξία της Tesla μειώθηκε κατά 2,2% επιπλέον της βουτιάς 15% την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω της υποχώρησης των τεχνολογικών μετοχών παγκοσμίως.

Η περιουσία του Αρνό διαμορφώνεται στα 161 δισ. δολάρια έναντι 160,6 δισ. δολάρια που ανέρχεται πλέον η περιουσία του Μασκ, ενώ πρώτος στη λίστα παραμένει ο Μπέζος της Amazon με μία περιουσία 190 δισ. δολαρίων.

Ο Μασκ είχε υποχωρήσει ήδη από τα μέσα Απριλίου στην τρίτη θέση στη λίστα δισεκατομμυριούχων σε πραγματικό χρόνο του Forbes, αλλά διατηρούσε τη δεύτερη θέση στον δείκτη του Bloomberg.

Η περιουσία του έχει μειωθεί περίπου 9,1 δισ. δολάρια φέτος, ενώ του Αρνό αυξήθηκε κατά περίπου 47 δις. δολάρια.

Ο Μασκ έγινε, μάλιστα, πρόσκαιρα τον Ιανουάριο ο πλουσιότερος άνθρωπος στην κόσμο, μετά την εκτίναξη της μετοχής της Tesla κατά 750% πέρυσι, παρά την πανδημία.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ