Νέα
  • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
  • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πώς να επενδύσεις σε bitcoin χωρίς να αγοράσεις bitcoin - Τα τρικ των επενδυτών

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έδειξαν γιατί πολλοί είναι απρόθυμοι να επενδύσουν στο bitcoin. Ένα tweet, ακόμη και μία λέξη, από τον Ελον Μασκ και το κρυπτονόμισμα έκανε βουτιά. 

Για τους επενδυτές που φοβούνται τις μεγάλες διακυμάνσεις της τιμής του κρυπτονομίσματος υπάρχουν άλλοι τρόποι να επενδύσουν σε αυτό χωρίς να το αγοράσουν

Παρά τη συνεχή αύξηση της κεφαλαιοποίησης του bitcoin, οι επενδυτές αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τα κρυπτονομίσματα.

Οι επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν στο bitcoin χωρίς να το αγοράσουν,  έχουν, σύμφωνα με το Bloomberg, εναλλακτικές δυνατότητες, οι οποίες σταδιακά αυξάνονται. Φέτος, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) αναμένεται να αποφασίσει αν θα εγκρίνει την εισαγωγή στο χρηματιστήριο  επενδυτικών κεφαλαίων (ETF)  που παρακολουθούν το bitcoin. Εξ άλλου, υπάρχουν ήδη αρκετές εταιρείες που συνδέονται με crypto και οι μετοχές της έχουν εισαχθεί σε χρηματιστήρια. Υπάρχουν, επίσης, εταιρείες, που έχουν αγοράσει τόσο πολλά bitcoin, ώστε οι μετοχές τους επηρεάζονται από τις κινήσεις στην τιμή του κρυπτονομίσματος.

Επένδυση στο Grayscale Bitcoin Trust

Πρόκειται για το μεγαλύτερο fund σε bitcoin στον κόσμο, που ανήκει στον Bary Silbert.

Όμως, παρά το γεγονός ότι η Grayscale Bitcoin Trust διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία περίπου 38 δισ. δολαρίων και κάτω από φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν στα 20 κορυφαία ETF των ΗΠΑ,  δεν συμπεριφερόταν πάντα σαν ένα ώριμο ETF με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνει τα τεράστια κέρδη του κρυπτονομίσματος. Άλλο μειονέκτημά του Trust αυτού είναι ότι χρεώνει προμήθεια 2% για τη διαχείριση που κάνει.

Επένδυση σε καναδικά funds σε Bitcoin

Η καναδική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει εγκρίνει δύο ETF (funds που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο) σε bitcoin - τo Purpose Bitcoin ETF και το Evolve Bitcoin ETF – τα οποία διαχειρίζονται ενεργητικό πάνω από 2 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, μέρος των οποίων σε bitcoin.

Παρότι οι Αμερικανοί επενδυτές έχουν την δυνατότητα να επενδύσουν μέσα από τα fund αυτά, τα κεφάλαια τους αντιμετωπίζονται σαν επενδύσεις στο εξωτερικό, για τις οποίες απαιτούνται ειδικές άδειες.

Τέτοιες επενδύσεις, μπορεί επίσης να συνεπάγονται συναλλαγματικό κίνδυνο.

Οπως το Grayscale Trust, έτσι και το Purpose ETF έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία για να επενδύσει κανείς στο Bitcoin, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το ρίσκο μίας επένδυσης σε αυτό το φund είναι ανάλογο με την απευθείας αγορά του κρυπτονομίσματος.

Επένδυση σε εταιρείες που συνδέονται με το bitcoin

Η πλατφόρμα διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων Coinbase είναι η τρίτη εναλλακτική επιλογή πολλών επενδυτών, σύμφωνα με το Bloomberg. Όπως αναφέρει, το μεγαλύτερο μειονέκτημά της είναι ότι η εταιρεία είναι τόσο νέα όσο και το ίδιο το bitcoin.

Παρά το ότι η εισαγωγή της στην αγορά του Nasdaq τον Απρίλιο οδήγησε σε μία κεφαλαιοποίηση 100 δισ. δολαρίων, αυτή μειώθηκε κατακόρυφα έως και 40% τις επόμενες ημέρες.

Καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της Coinbase προέρχεται από τις προμήθειες που χρεώνει στους χρήστες της, οι αποτιμήσεις της έχουν υψηλό συντελεστή συσχέτισης με την τιμή του bitcoin. «Τα καθαρά έσοδά μας εξαρτώνται ουσιαστικά από τις τιμές των crypto assets και τον όγκο των συναλλαγών που γίνονται μέσω της πλατφόρμας μας», ανέφερε η εταιρεία σε έγγραφο που κατέθεσε στη SEC.

Eναλλακτικά, οι επενδυτές μπορούν να εστιάσουν σε εταιρείες που έχουν σημαντικές θέσεις σε bitcoin, όπως η Tesla που έχει διαθέσει 1,5 δισ. δολάρια για την αγορά του κρυπτονομίσματος. Άλλες εταιρείες με μεγάλα διαθέσιμα στο bitcoin είναι η MicroStrategy, μία εταιρεία που παρέχει software σε επιχειρήσεις και η Galaxy Digital Holdings.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ