Νέα
  • ΓΔ: 792.73 -0.68%
  • Τζίρος: 51,64 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Pfizer - Moderna - J&J: Θα παραδώσουν 3,5 δισ. δόσεις εμβολίων στις φτωχές χώρες

Εμβόλιο / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Οι παραγωγοί των εμβολίων κατά της Covid-19 Pfizer/BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson δεσμεύτηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης της G20, να παράσχουν σε τιμή κόστους ή μειωμένη, 3,5 δισεκατομμύρια δόσεις στις φτωχότερες χώρες το 2021 και το 2022.

Περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις θα παραδοθούν αυτή τη χρονιά, οι υπόλοιπες το 2022. Η Pfizer θα παράσχει 2 δισεκατομμύρια δόσεις, η Moderna «έως 995 εκατομμύρια» και η Johnson & Johnson «έως 500 εκατομμύρια».

Θα δοθούν σε τιμή κόστους στις χώρες χαμηλού εισοδήματος και σε μειωμένη τιμή στις χώρες μεσαίου εισοδήματος, διευκρίνισαν οι υπεύθυνοι των εργαστηρίων με την ευκαιρία της ψηφιακής Διάσκεψης για την Υγεία, που οργάνωσε η ιταλική προεδρία της G20 και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Λίγο νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ανακοινώσει, κατά την έναρξη των εργασιών της διάσκεψης, ότι θα προσφέρει 100 εκατομμύρια δόσεις.

«Ολος ο κόσμος, παντού» πρέπει να έχει πρόσβαση στα εμβόλια, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρόσβαση των πιο ευάλωτων χωρών στα εμβόλια, η διεθνής αλληλεγγύη και η πρόληψη των πανδημιών στο μέλλον βρίσκονται στην καρδιά της Διάσκεψης σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της G20, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των Κρατών της Αφρικής και της Ασίας, όπως και 12 διεθνών οργανισμών και ιδιωτικών ιδρυμάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ