Νέα
  • ΓΔ: 1015.69 +0.02%
  • Τζίρος: 33,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

FT: Κοντά σε συμφωνία για τη φορολογία των πολυεθνικών οι G7

Πηγή: Pixabay

Σε συμφωνία για την εταιρική φορολογία των πολυεθνικών είναι κοντά οι G7, ανοίγοντας το δρόμο για μια παγκόσμια συμφωνία μέσα στο 2021 σύμφωνα με τους Financial Times.

Μετά την συμφωνία των ΗΠΑ να αποδεχθούν ένα ελάχιστο ποσοστό φόρου 15%, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία δήλωσαν ότι η νέα πρόταση ήταν μια καλή βάση για τη σύναψη διεθνούς συμφωνίας το αργότερο έως τον Ιούλιο.

Η συμφωνία των G7 είναι πιθανό να επικυρωθεί έως την Παρασκευή 28 Μαΐου μετά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μεταξύ των ανώτερων αξιωματούχων των G7 τις τελευταίες ημέρες.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι «ο κόσμος είναι πιο κοντά από ποτέ στον καθορισμό ενός ελάχιστου εταιρικού φόρου σε παγκόσμια κλίμακα»
Σχεδόν 140 χώρες επιδιώκουν την υπογραφή συμφωνίας μέσα στο καλοκαίρι για να αναθεωρήσουν τους κανόνες για τη φορολόγηση πολυεθνικών ομίλων και μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, όπως η Alphabet Inc (GOOGL.O) και το Facebook Inc (FB.O).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ