Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γαλλία: Σε ελεύθερη πτώση 8% το ΑΕΠ - Στο 9,2% το έλλειμμα

Υφεση 0,1% κατέγραψες η Γαλλία, το Α΄ τρίμηνο του 2021 μετά την αναθεώρηση των στοιχείων της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.
Η στατιστική υπηρεσία Insee αναθεώρησε προς τα κάτω το ΑΕΠ από ανάπτυξη 0,4%, τονίζοντας πως τα στοιχεία του κατασκευαστικού κλάδου ήταν πολύ ασθενέστερα από ό,τι αναμενόταν.

Το ΑΕΠ της Γαλλίας το 2020 υποχώρησε 8%, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 8,2%, σύμφωνα με την Insee η οποία επιβεβαίωσε ότι το δημόσιο έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 9,2% του ΑΕΠ το 2020.

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2020 είχε σημειωθεί ύφεση 1,5%. Η αναθεώρηση μισής σχεδόν ποσοστιαίας μονάδας είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη στη Γαλλία και υπογραμμίζει τις προκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει οι κυβερνήσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε μια περαιτέρω ένδειξη των δυσκολιών, οι δαπάνες των νοικοκυριών, που αποτελούν την κινητήρια δύναμη της γαλλικής οικονομίας, μειώθηκαν 8,3% στον πρώτο μήνα του β΄ τριμήνου αφότου ο πρόεδρος Macron διέταξε για το τρίτο εθνικό lockdown.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ