Νέα
  • ΓΔ: 899.16 +0.17%
  • Τζίρος: 82,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελον Μασκ: Εδωσε ελληνικό όνομα στο νέο διαστημοδρόμιο της SpaceX

Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images
Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images

Το νέο διαστημοδρόμιο της SpaceX, το οποίο είναι υπό κατασκευή, θα έχει ελληνικό όνομα, όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Έλον Μασκ, με ανάρτησή του στο Twitter.

Το νέο διαστημοδρόμιο, λοιπόν, θα ονομάζεται Δείμος και είναι πιθανό να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέσα στο επόμενο έτος.

Από τη νέα πλωτή πλατφόρμα θα εκτοξεύονται τα διαστημικά οχήματα της SpaceX με προορισμό τον πλανήτη Άρη. Στην ελληνική μυθολογία, ο Δείμος αποτελεί την προσωποποίηση του τρόμου.

Οι αρχαίοι Έλληνες τον θεωρούσαν γιο του Άρη και της Αφροδίτης ή της Κυθέρειας, ενώ σύμφωνα με άλλη εκδοχή ήταν γιος του Πολέμου και αδελφός του Κυδοίμου.

Επίσης, ήταν αδελφός του Φόβου, και μαζί του συνόδευε τον πατέρα του στα πεδία των μαχών. Οι μορφές του κοσμούσαν τις περίφημες ασπίδες του Αγαμέμνονα και του Αχιλλέα.

Ο Δείμος έχει δώσει το όνομά του και στον μικρότερο από τους δύο δορυφόρους του πλανήτη Άρη. Ο δεύτερος δορυφόρος του Άρη είναι ο Φόβος.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ