Νέα
  • ΓΔ: 911.69 -0.34%
  • Τζίρος: 15,36 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bloomberg: Χάος στην Πορτογαλία - Οι Βρετανοί εγκαταλείπουν άρον - άρον τις διακοπές τους

Τα πάνω κάτω στην τουριστική αγορά φέρνει η υιοθέτηση της περίφημης «λίστας» της Βρετανίας για τον τουρισμό. Κι ενώ ο Ευρωπαϊκός νότος «βράζει» από τις συνεχείς απαξιώσεις της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον οι βρετανοί τουρίστες που έκλεισαν και ακριβοπλήρωσαν τις διακοπές τους στα καλοκαιρινά θέρετρα της Πορτογαλίας, η οποία μέχρι χθες ήταν «πράσινη» και σε ένα βράδυ έγινε «πορτοκαλί» αναζητούν τρόπους να επιστρέψουν εσπευσμένα στη Βρετανία για να αποφύγουν την 10ημερη καραντίνα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, «οι βρετανοί προσπαθούν να αλλάξουν τις πτήσεις της επιστροφής τους έως την Τρίτη, οπότε ξεκινά η καραντίνα των 10 ημερών, γεγονός που έχει εκτοξεύσει τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων».

Ενδεικτικά αναφέρει, ότι η τρίωρη πτήση της British Airways από το Φάρο και το Αλγκάρβε, για Λονδίνο, τη Δευτέρα το βράδυ κοστίζει 825 ευρώ, σύμφωνα με τη Skyscanner. Η ίδια πτήση την επόμενη ημέρα, που ξεκινά η καραντίνα, είναι κατά 80% λιγότερο.

Η αιφνιδιαστική απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης έπιασε εξ΄ απροόπτου την τουριστική βιομηχανία και των δύο χωρών οι οποίες καλούνται να πληρώσουν το τεράστιο κόστος των πολιτικών αποφάσεων. Πριν από λίγες εβδομάδες η κυβέρνηση, οδηγούσε χιλιάδες βρετανούς για διακοπές στην Πορτογαλία, αναγκάζοντας τις αεροπορικές εταιρείες να βάλλουν έκτακτες πτήσεις για τα πορτογαλικά αεροδρόμια, αλλάζοντας σε ένα βράδυ και χωρίς προειδοποίηση ή ικανό διάστημα προσαρμογής, τις τουριστικές της οδηγίες.

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, τώρα οι αερομεταφορείς αναδιατάσσουν βιαστικά τα χρονοδιαγράμματα τους καθώς για δεύτερη χρονιά φαίνεται να χάνεται γι αυτούς η σεζόν.

«Η κυβέρνηση δεν ακολουθεί κανένα κανόνα ενώ αγνοεί και τους ειδικούς επιστήμονες, λαμβάνοντας αποφάσεις που έχουν δημιουργήσει χάος στις διακοπές του κόσμου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet Plc Johan Lundgren. «Αυτό που ουσιαστικά κάνει είναι να ανακόψει το Ηνωμένο Βασίλειο από τον υπόλοιπο κόσμο» καταλήγει.

Για να σώσουν την τουριστική σεζόν, οι αεροπορικές εταιρείες όπως η British αναγκάζεται πλέον να προσφέρει επταήμερο πακέτο διακοπών στην Πορτογαλία, με αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή με μόλις 189 λίρες το άτομο.

Όπως φαίνεται, οι αποφάσεις της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον έχουν προκαλέσει ήδη μεγάλη οικονομική αναστάτωση στην τουριστική βιομηχανία εντός κι εκτός Βρετανίας κατηγορώντας τον για «παιχνίδια» σκοπιμότητας και προχειρότητα.   

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ