Νέα
  • ΓΔ: 1453.26 +0.44%
  • Τζίρος: 34,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Διαδικτυακό μπλακ άουτ: Αρχισαν να λειτουργούν τα ειδησεογραφικά Μέσα - Γιατί «έπεσαν»

Οι κυβερνητικές ιστοσελίδες και αρκετά online Μέσα ενημέρωσης αρχίζουν να λειτουργούν και πάλι, μετά από το «blackout» που σημειώθηκε νωρίτερα μέσα στην ημέρα, εξαιτίας μιας βλάβης που συνδέεται με την αμερικανική εταιρεία cloud computing Fastly.

Οι ιστοσελίδες μεγάλης κυκλοφορίας, μεταξύ των οποίων οι Reddit, Amazon, CNN, Paypal, Spotify και New York Times, αναφέρθηκε από τον εξειδικευμένο ιστότοπο Downdetector.com πως αν και αντιμετωπίζουν προβλήματα, άρχισαν να επαναλειτουργούν έπειτα από διακοπές, οι οποίες κυμάνθηκαν από λίγα λεπτά μέχρι περίπου μία ώρα.

H Fastly, ένας από τους δημοφιλέστερους στον κόσμο παρόχους περιεχομένου βασισμένου στο cloud, ανακοίνωσε πως «το θέμα εντοπίσθηκε και διορθώθηκε και οι παγκόσμιες υπηρεσίες επιστρέφουν». Η εταιρεία, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2019, βοηθάει ιστότοπους να μετακινούν περιεχόμενο χρησιμοποιώντας λιγότερο «μποτιλιαρισμένες» οδούς και δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να φθάνουν ταχύτερα στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με το Reuters, οι περισσότερες περιοχές κάλυψης της Fastly αντιμετώπιζαν «υποβαθμισμένη απόδοση». Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει πως το παγκόσμιο διαδικτυακό κραχ προκύπτει από κυβερνοεπίθεση χάκερ.

Ο κύριος ιστότοπος της βρετανικής κυβέρνησης gov.uk είχε πέσει

Ο ιστότοπος της Fastly ανέφερε πως οι περισσότερες από τις περιοχές που καλύπτει είχαν «υποβαθμισμένη απόδοση». Μηνύματα για σφάλμα σε αρκετούς από τους ιστότοπους παρέπεμπαν σε προβλήματα της Fastly.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ