Νέα
  • ΓΔ: 925.83 +0.17%
  • Τζίρος: 63,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Νέα εποχή στις εμπορικές σχέσεις ΕΕ και ΗΠΑ - Άρουν τους δασμούς στο χάλυβα

Την δέσμευση για κατάργηση των δεσμών στον χάλυβα ανάμεσα σε ΕΕ και ΗΠΑ από την 1η Δεκεμβρίου, που είχαν επιβληθεί από την κυβέρνηση Τράμπ, ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές εν όψη της Συνόδου Κορυφής στις 15 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκει πιο εύφορο έδαφος στις επαφές και συνεργασίες της με την κυβέρνηση Μπάιντεν γεγονός που έχει αυξήσει το αίσθημα εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και η οποία θα επικυρωθεί και από την παρουσία τους Αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της δήλωσης της ΕΕ, που δημοσίευσε το Reuters, ΕΕ και ΗΠΑ δεσμεύονται και επίσημα για την άρση των δασμών χάλυβα από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 γεγονός που βάζει τέλος σε μια δύσκολη περίοδο ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον που είχε χτυπήσει «κόκκινο» επί προεδρίας Τράμπ.

«Στο πλαίσιο της οικοδόμησης εμπιστοσύνης ΕΕ και ΗΠΑ είμαστε σε φάση επίλυσης των εμπορικών μας διαφορών», δήλωσε ο Βάλντις Ντρομπρόβσκις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΕΕ και ΗΠΑ συμφωνούν και στην ανάγκη για περιορισμό της ισχύς της Κίνας στο διεθνές στερέωμα και δεσμεύονται για κοινό αίτημα έρευνας σχετικά με την απαρχή του κορονοϊού.

Παράλληλα, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον τονίζουν, πως θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού να έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου μέχρι το τέλος του 2022.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ