Νέα
  • ΓΔ: 895.77 +0.06%
  • Τζίρος: 33,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

G7: Το ΔΝΤ θα διανείμει 100 δισ. ευρώ σε φτωχές χώρες για την ενίσχυση της οικονομίας τους

Την διανομή 100 δισ. δολαρίων από τους πόρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε φτωχές χώρες που πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της κρίσης της πανδημίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Το θέμα θα είναι στο τραπέζι των συζητήσεων των ηγετών της G7 στη διάρκεια τριήμερης συνόδου κορυφής στην Κορνουάλη της νοτιοδυτικής Αγγλίας που ξεκινά σήμερα.

«Οι ΗΠΑ και οι εταίροι μας στην G7 εξετάζουν ενεργά μια παγκόσμια προσπάθεια να πολλαπλασιαστεί ο αντίκτυπος από την προτεινόμενη κατανομή Ειδικών Τραβηκτικών Δικαιωμάτων (SDR) στις χώρες που βρίσκονται περισσότερο σε ανάγκη», ανέφερε το γραφείο του Αμερικανού προέδρου ο οποίος φαίνεται ότι ήρθε στην Ευρώπη με «δώρα»..

«Με πιθανό μέγεθος έως 100 δισ. δολάρια, η προτεινόμενη προσπάθεια θα στηρίξει περαιτέρω τις υγειονομικές ανάγκες –συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμών— και θα συμβάλλει σε πιο ‘πράσινη’, πιο εύρωστη οικονομική ανάκαμψη στις ευπαθείς χώρες και θα προωθήσει μια πιο ισορροπημένη, διατηρήσιμη και ανοικτή σε όλους παγκόσμια ανάκαμψη».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε χθες από τα άλλα κράτη της G7 να καταλήξουν σε συμφωνία για την ανακατανομή 100 δισ. δολαρίων σε SDR στα αφρικανικά κράτη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ