Νέα
  • ΓΔ: 903.33 +0.84%
  • Τζίρος: 54,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΚΤ: Πιθανή η διατήρηση του ΡΕΡΡ ως τον Μάρτιο του 2022

Την άποψη ότι η ΕΚΤ πρέπει να συνεχίσει να παρέχει άφθονη στήριξη στην ευρωζώνη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας αλλά και για τη μετάβαση από τις έκτακτες αγορές ομολόγων πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, εξέφρασε το μέλος της ΕΚΤ Όλι Ρεν.

Ο Φινλανδός Κεντρικός Τραπεζίτης σε δηλώσεις του στο fxstreet ανέφερε ότι «η ΕΚΤ την προηγούμενη εβδομάδα αποφάσισε να διατηρήσει ένα υψηλό ρυθμό αγοράς ομολόγων και δεν συζήτησε το ενδεχόμενο μείωσης ή απόσυρσης του προγράμματος των 1,85 τρισ. ευρώ (ΡΕΡΡ), παρά το ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε διαδικασία ανάκαμψης.

Είναι πιθανό ότι σε κάποιο σημείο, η εκτίμηση μου είναι τον Σεπτέμβριο, θα συζητήσουμε τα μελλοντικά μας σχέδια, αλλά τώρα είναι σημαντικό το να είμαστε ασφαλείς, παρά να στενοχωρηθούμε αργότερα», ανέφερε το μέλος της ΕΚΤ.

Τώρα είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης, που σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις αγορές υπό το ΡΕΡΡ, όπως συμφωνήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Ρεν.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το ΡΕΡΡ θα λειτουργήσει μέχρι τον επόμενο Μάρτιο τουλάχιστον, όπως έχει αποφασιστεί επανειλημμένως από την ΕΚΤ, και υποστήριζε πλήρως τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ