Νέα
  • ΓΔ: 908.13 +1.01%
  • Τζίρος: 93,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γερμανία: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει για το 2022 νέο χρέος ύψους σχεδόν 100 δισ.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, προτίθεται να αυξήσει σημαντικά περισσότερο τον δανεισμό τον επόμενο χρόνο από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Το νέο χρέος θα ανέλθει σε περίπου 100 δισ. ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt», η οποία επικαλείται κυβερνητικούς κύκλους.

Έως τώρα, ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς είχε προγραμματίσει 81,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο σκοπεύει να εγκρίνει το σχέδιο του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού για το 2022 και τον οικονομικό σχεδιασμό έως και το 2025 την επόμενη Τετάρτη.

Ο λόγος για τον υψηλότερο νέο δανεισμό είναι οι αναγκαίες υψηλότερες δαπάνες, ειδικά για την υγεία, το κλίμα και τη φροντίδα ηλικιωμένων. Το νέο χρέος από το ξέσπασμα της κρίσης του κορονοϊού ανέρχεται πλέον σε 470 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου. Ήδη και πριν από το σχεδιαζόμενο υψηλότερο χρέος, ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς είχε προγραμματίσει να εφαρμόσει για τρίτη συνεχόμενη φορά τον αποκαλούμενο κανόνα εξαίρεσης του φρένου χρέους που θεμελιώνεται στο Σύνταγμα, προκειμένου να καταστεί δυνατή η αύξηση του καθαρού δανεισμού για την καταπολέμηση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα, το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών δεν σκοπεύει πάντως να κάνει χρήση αυτής της επιλογής έκτακτης ανάγκης το 2023.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ