Νέα
  • ΓΔ: 858.93 -4.66%
  • Τζίρος: 117,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καμπανάκι από Βρετανούς: Πέντε χρόνια θα κρατήσει η πανδημία του κορωνοϊού

Διακομιδή ασθενών στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» / Πηγή: Ιntime
Διακομιδή ασθενών στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» / Πηγή: Ιntime

Νέο κύμα κορονοϊού, λόγω της ινδικής μετάλλαξης, αναμένεται να εμφανιστεί το Σεπτέμβριο, σύμφωνα  με ανώτερο αξιωματούχο της Βρετανικής Επιτροπής Λοιμοξιολόγων και σύμβουλο της κυβέρνησης Τζόνσον, ο οποίος εκτιμά, ότι για τα επόμενα πέντε χρόνια ο κορονοϊος θα είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα.

Σε ομιλία του στο NHS, ο επικεφαλής Ιατρικός Σύμβουλος της Βρετανίας Chris Whitty δήλωσε, ότι το κύμα μολύνσεων του κορονοϊού λόγω της ινδικής μετάλλαξης πιθανότατα θα επανεμφανιστεί τον επόμενο χειμώνα.

«Ο covid-19 δεν τελειώνει αυτό το καλοκαίρι. Θα υπάρξουν αρκετές ακόμη παραλλαγές του κατά την επόμενη περίοδο», δήλωσε στο Sky News υπογραμμίζοντας ότι «πιθανότατα θα χρειαστούν πέντε ακόμη χρόνια πριν τα εμβόλια είναι σε θέση να ισορροπήσουν την κατάσταση έναντι μιας σειράς παραλλαγών κορονοϊού που αναμένεται να έχουμε».

Μέχρι τότε, υποστήριξε πως θα χρειαστούν νέα προγράμματα εμβολιασμού που θα περιλαμβάνουν αναμνηστικά πρωτόκολλα εμβολιασμού.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ινδική μετάλλαξη ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη νέα διασπορά λοιμώξεων, που χθες κατέγραψε επίπεδα ρεκόρ και εμφανίζεται μεταξύ των νέων και των μη εμβολιασμένων, με αποτέλεσμα την αύξηση των νοσηλείας σε αυτές τις ομάδες.

 

«Ελπίζουμε ότι τα προγράμματα εμβολιασμού Covid-19 μπορούν να σταματήσουν την εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης ώστε να επικεντρωθούμε στη θεραπεία και την προστασία των νεότερων ατόμων που ενδέχεται να μην έχουν εμβολιαστεί πλήρως» υποστήριξε ο βρετανός επιστήμονας.

Αποτελέσματα ερευνών από το βρετανικό NHS που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα έδειξαν ότι οι δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer-BioNTech ή Oxford-AstraZeneca είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές κατά της ινδικής μετάλλαξης.

Ωστόσο, ορισμένα εμβόλια διαπιστώθηκε ότι είναι λιγότερο αποτελεσματικά έναντι άλλων στελεχών. Για παράδειγμα, ο βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ξεκίνησε εμπορικές διαπραγματεύσεις με την AstraZeneca για να εξασφαλίσει ένα εναλλακτικό εμβόλιο - το οποίο έχει προσαρμοστεί για να αντιμετωπίσει την παραλλαγή που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.

Στο μεταξύ, οι δοκιμές των ενισχυτικών εμβολιασμών βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στη Βρετανία και υπάρχουν αναφορές ότι οι βρετανοί θα μπουν σε ένα τρίτο πλάνο μαζικού εμβολιασμού ώστε να αποφύγουν την εξάπλωση λοιμώξεων από το στέλεχος Δέλτα (ινδική μετάλλαξη).

Πάνω από 42 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου στη Βρετανία - δηλαδή περίπου το 80% του ενήλικου πληθυσμού - και πάνω από 30 εκατομμύρια άτομα έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση τους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ