Νέα
  • ΓΔ: 779.68 -3.32%
  • Τζίρος: 79,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

BofA: Σε υψηλά επίπεδα ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ την επόμενη 4ετία

Bank of America
AP Photo

H Bank of America αναμένει ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα τα επόμενα 2-4 χρόνια και θα κινείται μεταξύ 2% και 4%, κόντρα στην εκτίμηση πολλών οικονομικών παραγόντων ότι θα είναι προσωρινό φαινόμενο.

Η αμερικανική τράπεζα θεωρεί, εξ άλλου, ότι μόνο ένα κραχ στην αγορά μπορεί να αποτρέψει τη Fed από το να συσφίξει την πολιτική της το επόμενο εξάμηνο.

Είναι «εντυπωσιακό ότι τόσο πολλοί θεωρούν τον πληθωρισμό ως παροδικό, όταν τα μέτρα στήριξης, η οικονομική ανάπτυξη και η αύξηση των τιμών των assets, των εμπορευμάτων και των κατοικιών θεωρούνται μόνιμα», δήλωσε ο επικεφαλής για τη στρατηγική της τράπεζας Michael Hartnett σε σημερινό σημείωμά του.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δεσμεύτηκε την Τρίτη ότι δεν θα αυξήσει τα επιτόκια, μία κίνησή του που είχε στόχο να καθησυχάσει τους επενδυτές μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας την περασμένη εβδομάδα.

Αύξηση  3,4% ενός βασικού δείκτη τιμών 

Την ένταση των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ επιβεβαίωσαν σημερινά στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, τα οποία έδειξαν ότι ο δομικός δείκτης τιμών για είδη προσωπικής κατανάλωσης –  με βάση τον οποίο καθορίζει η Fed την πολιτική της – αυξήθηκε 3,4% τον Μάιο, που είναι ο υψηλότερος ρυθμός από τις τον Απρίλιο του 1992.

Η αύξηση του παραπάνω δείκτη αντανακλά τον ταχύ ρυθμό οικονομικής επέκτασης και τις πιέσεις στις τιμές που προκαλεί.

 

Με πληροφορίες από Reuters και CNBC

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ