Νέα
  • ΓΔ: 897.63 +0.36%
  • Τζίρος: 48,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Με κινεζικές μπαταρίες θα κινούνται τα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla

Tesla / Πηγή: AP
Tesla / Πηγή: AP

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψε η Αμερικανική Tesla με την μεγαλύτερη κινεζική εταιρία παραγωγής μπαταριών ιόντων-λιθίου για οχήματα.

Η συνεργασία του Elon Mask με την Contemporary Amperex Technology Co., Ltd. (CATL), που έχει ηγετική θέση στην κινεζική αγορά, αφορά την προμήθεια μπαταριών στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, για δύο χρόνια.

Η CATL δημοσιοποίησε τη συμφωνία, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2022 μέχρι το Δεκέμβριο του 2025, σε έγγραφα της που κατέθεσε στο χρηματιστήριο. Το αποτέλεσμα της συμφωνίας στη μελλοντική πορεία της παραγωγής της κινεζικής εταιρίας δεν έχει προσδιοριστεί, καθώς ο όγκος των μπαταριών που αυτή θα προμηθεύει, θα είναι ανάλογος με τις πραγματικές παραγγελίες αυτοκινήτων που θα έχει η Tesla.

Το Φεβρουάριο του 2020, οι δύο εταιρίες είχαν υπογράψει μία μη δεσμευτική συμφωνία για την προμήθεια των μπαταριών από την κινεζική εταιρία, από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

Η CATL είχε έσοδα περίπου 50,32 δισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 7,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων) το 2020, με ετήσια αύξηση 9,9%. Οι πωλήσεις των μπαταριών ιόντων-λιθίου που παράγει κατέγραψαν ετήσια αύξηση 14,36% την ίδια χρονιά, με συνολική ενεργειακή ισχύ στα 46,84 GWh, σύμφωνα με μία ετήσια αναφορά που κατατέθηκε στο Χρηματιστήριο της Σεντζέν.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ