Νέα
  • ΓΔ: 896.22 +0.37%
  • Τζίρος: 25,09 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γερμανία: Χαλάρωση της καραντίνας για εμβολιασμένους από Πορτογαλία και Βρετανία

Το άνοιγμα του τουρισμού και προς την Πορτογαλία και τη Βρετανία συζητά η κυβέρνηση Μέρκελ όταν το ινστιτούτο Κοχ επιβεβαιώσει ότι τα εμβολιασμένα άτομα προστατεύονται και από τις μεταλλάξεις του κορονοιού.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε, ότι η Γερμανία θα μπορούσε να μειώσει την καραντίνα των 14 ημερών που επιβάλλει σήμερα στους ταξιδιώτες από χώρες με υψηλά επίπεδα της ινδική μετάλλαξης, μόλις είναι βέβαιο ότι προστατεύονται τα εμβολιασμένα άτομα.

Νέες μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου προστατεύονται επαρκώς από την παραλλαγή Delta, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι κανόνες θα μπορούσαν να επανεκτιμηθούν σύντομα, είπε ο κ. Σπαν, χωρίς να πει πότε μπορεί να συμβεί αυτό.

Επανέλαβε τη σημασία της επιτάχυνσης των εμβολιασμών, σημειώνοντας ότι το 37% του πληθυσμού της Γερμανίας έχει λάβει 2 δόσεις, ενώ το 55% είχε κάνει την πρώτη δόση.

Η Γερμανία την περασμένη εβδομάδα κήρυξε την Πορτογαλία και τη Ρωσία ως «ζώνες παραλλαγής του ιού», που σημαίνει υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων, ακόμη και αν οι ταξιδιώτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν αρνητικό τεστ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν ακυρώσεις κρατήσεων από τους Γερμανούς. Κατατάσσει επίσης τη Βρετανία ως τέτοια ζώνη.

Ο κ. Σπαν πρότεινε ότι τέτοιες χώρες θα μπορούσαν να μετατοπιστούν σε μια κατηγορία που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να σταματήσουν από την καραντίνα μετά από πέντε ημέρες, εάν έχουν αρνητικό τεστ.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να συζητήσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς όταν συναντήσει την Παρασκευή τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την Τρίτη ότι η Γερμανία δεν πρέπει να επιβάλει απαγόρευση ταξιδιού στην Πορτογαλία, αλλά να περιοριστεί στην προϋπόθεση του αρνητικού τεστ και της καραντίνας κάποιων ημερών ώστε να συμβαδίζει με την προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποσκοπεί στη διευκόλυνση των θερινών ταξιδιών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ