Νέα
  • ΓΔ: 858.93 -4.66%
  • Τζίρος: 117,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΜΑ: Δεν προκύπτει καμία ανησυχία για τους εμβολιασμούς στις εγκύους προς το παρόν

Την εκτίμηση ότι «δεν προκύπτει καμία ανησυχία από τους εμβολιασμούς στις εγκύους, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα» επισημαίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Ο ΕΜΑ αναφέρει πως «τα τέσσερα εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση προστατεύουν έναντι όλων των μεταλλαγμένων στελεχών, συμπεριλαμβανόμενης της μετάλλαξης Δέλτα».

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι:

  • Οι δύο δόσεις των εμβολίων προστατεύουν έναντι της μετάλλαξης Δέλτα.
  • Αντισώματα από τα εγκεκριμένα εμβόλια εξουδετερώνουν το συγκεκριμένο στέλεχος του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, είχε ήδη ζητηθεί από όλους τους παρασκευαστές εμβολίων να ερευνήσουν αν το σκεύασμα που παράγουν, προσφέρει προστασία έναντι των νέων στελεχών του ιού που κάνουν την εμφάνισή τους.

«Όλες οι έρευνες εξετάζονται από τον ΕΜΑ για να καταλήξει στο επίπεδο της προστασίας που τα σημερινά εμβόλια κατά της Covid προσφέρουν κατά των νέων στελεχών».

Σχετικά με αναφορές για περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό, ο ΕΜΑ τονίζει πως αξιολογεί τις εν λόγω αναφορές.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το mRNA εμβόλιο Covid-19 της γερμανικής CureVac, το οποίο σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία από τις δοκιμές έχει αποτελεσματικότητα 48%, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επισημαίνει πως συνεχίζεται η αξιολόγηση των κλινικών δεδομένων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ