Νέα
  • ΓΔ: 886.72 -0.85%
  • Τζίρος: 89,69 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τουρκία: Προβληματισμός για το κλείσιμο της Akbank - Πιθανή εμπλοκή χάκερ

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Τουρκία από το κλείσιμο της τράπεζας Akbank, μια από τις μεγαλύτερες στην γειτονική χώρα η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 51 δισ. δολαρίων.

Η τράπεζα παραμένει κλειστεί για δεύτερη ημέρα χωρίς κανείς από την διοίκηση να έχει δώσει σαφείς απαντήσεις για το τι συμβαίνει, αφήνοντας τις φήμες περί κυβερνοεπίθεσης να οργιάζουν.

Το ψηφιακό τραπεζικό σύστημα της τράπεζας τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 6 Ιουλίου, εξοργίζοντας εκατομμύρια πελάτες της επειδή δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους.

Η Akbank, που δεν έχει δώσει επίσημα εξηγήσεις, αρκέστηκε να δηλώσει με ανάρτησή της  στο Twitter, ότι δεν υπάρχουν παραβιάσεις ασφάλειας. Οι σχετικές μονάδες μας εργάζονται για την επίλυση του προβλήματος.

Ωστόσο, σήμερα ανέφερε ότι «οι διακοπές λειτουργίας, που ξεκίνησαν στις 06.07.2021  προκλήθηκαν από τεχνικό πρόβλημα στον κύριο υπολογιστή της τράπεζάς και δεν έχουν ακόμη επισκευαστεί.

«Όλα αυτά τα κανάλια μέσω των οποίων εξυπηρετούμε τους πελάτες μας επηρεάζονται από αυτό το πρόβλημα. Οι σχετικές μονάδες και οι συνεργάτες τεχνολογίας συνεχίζουν να εργάζονται προς επίτευξη λύσης».

Υπογράμμισε ακόμη, ότι οι δημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η κατάσταση προκαλείται από κυβερνοεπίθεση δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Δεν υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας σχετικά με τις πληροφορίες και τα αρχεία της τράπεζάς μας και των πελατών μας, οι συναλλαγές μας θα συνεχιστούν μετά την επίλυση του προβλήματος. Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ταλαιπωρία στις υπηρεσίες μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Οι Anonymous, οι οποίοι πραγματοποιούν συχνά πυκνά επιθέσεις στην Τουρκία, δήλωσαν ότι δεν επιτέθηκαν στην Akbank σε ερώτηση που τους τέθηκε από τουρκικά ΜΜΕ. "Δεν επιτεθήκαμε στην Akbank.

Αλλά ξέρουμε ότι έχουν χακαριστεί πολλές φορές. Πιστεύουμε ότι δεν θα μπορέσουν να το κρύψουν αυτό» υπογράμμισαν.

Να σημειωθεί πάντως, ότι οι φήμες που κυκλοφορούν στην Τουρκία εμπλέκουν την τράπεζα ανάμεσα στις εταιρείες που χάκαραν διεθνείς χάκερς και ζητούν λύτρα.

Πηγές της τράπεζας ανέφεραν πάντως οτι το κόστος από το πρόβλημα που κρατά κλειστεί την τράπεζα ανέρχεται ήδη σε 4 εκατ. δολάρια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ