Νέα
  • ΓΔ: 958.62 +0.73%
  • Τζίρος: 47,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

BoE: Αντεξαν στα stress test οι βρετανικές τράπεζες - Αίρονται οι περιορισμοί στα μερίσματα

Αντεξαν στα stress test οι βρετανικές τράπεζες με την Τράπεζα της Αγγλίας να καταργεί από σήμερα τους περιορισμούς που είχαν τεθεί την περίοδο της πανδημίας για τα μερίσματα των τραπεζών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, τα stress test έδειξαν ότι ο τραπεζικός κλάδος της χώρας είναι καλά κεφαλαιοποιημένος για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας δήλωσε πως τους τελευταίους μήνες, η επίσπευση των εμβολιασμών έχει οδηγήσει σε βελτίωση των οικονομικών προοπτικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Ωστόσο οι κίνδυνοι για την ανάκαμψη παραμένουν. Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αναμένεται να συνεχίσουν να χρειάζονται στήριξη από το χρηματοπιστωτικό σύστημα καθώς η οικονομία ανακάμπτει και τα μέτρα της κυβέρνησης θα αποσυρθούν στους επόμενους μήνες» τόνισε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας.

Όταν η Βρετανία μπήκε στο πρώτο lockdown τον Μάρτιο του περασμένου έτους για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, η ΒοΕ ζήτησε από τις τράπεζες να αναστείλουν τα μερίσματα και τις αγορές ίδιων μετοχών μέχρι το τέλος του 2020.

Επίσης συνέστησε να μην χορηγούνται μπόνους στο ανώτερο προσωπικό.

Στόχος ήταν να διασφαλιστεί ότι οι τράπεζες είχαν επαρκές κεφάλαιο για να διατηρήσουν τον δανεισμό στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη χειρότερη οικονομική ύφεση στην ιστορία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ