Νέα
  • ΓΔ: 1015.41 -0.01%
  • Τζίρος: 32,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΕ: Θα φυτέψει 3 δισ. δέντρα σε πόλεις για να μειώσει την κλιματική αλλαγή

Κλιματική αλλαγή / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άμεσο σχέδιο επέμβασης ώστε να μειωθούν κατά 55% οι ρύποι έως το 2030 στην Ευρώπη και να μειωθούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ανακοίνωσε η ΕΕ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg το φιλόδοξο σχέδιο που εκπονείται περιλαμβάνει την δεντροφύτευση  3 δισ. δέντρων σε πόλεις και περιφέρειες της ΕΕ που θα  απορροφούν περισσότερα CO2 από την ατμόσφαιρα και θα προωθούν  της βιοποικιλότητας μέσω της χρήσης των δασών.

Το σχέδιο προωθείται μέσω της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής όπου θα προβλέπεται ένα σύστημα αμοιβών για τους ιδιοκτήτες δασικών εκτάσεων, ενώ θα υπάρξουν μηχανισμοί προστασίας των υπαρχόντων δασών τα οποία αποτελούν περίπου τα δύο πέμπτα της ηπείρου.

Παράλληλα θα ενισχυθούν τα μέτρα για την ελεγχόμενη υλοτομία και την προστασία των δασών από την εκμετάλλευση, μια ισχυρή βιομηχανία 640 δισεκατομμυρίων ευρώ που απασχολεί περίπου 3,6 εκατομμύρια άτομα.

«Η περιβαλλοντική φιλοδοξία μπορεί να συμβαδίζει με την οικονομική ευημερία», δήλωσε ο Janusz Wojciechowski, επίτροπος γεωργίας της ΕΕ. «Τα δάση είναι οι πνεύμονες της κοινωνίας και της οικονομίας μας: εξασφαλίζουν τα προς το ζην σε αγροτικές περιοχές, παρέχουν βασικά προϊόντα για τους πολίτες μας και διατηρούν μια βαθιά κοινωνική αξία μέσω της φύσης τους» τόνισε.

Θετική ήταν η αντίδραση ωστόσο της WWF Europe που χαιρέτισε την προσπάθεια της Επιτροπής να ενισχύσει την προστασία των δασών, αν και επέκρινε τη στρατηγική για την παράλειψη ενός υποχρεωτικού συνόλου κριτηρίων παρακολούθησης που θα καθοριζόταν εάν μια δασική έκταση διαχειρίζεται αειφόρα.

Από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα η ΕΕ θα ανακοινώσει μια σειρά νέων κανόνων και κανονισμών όπως η απαγόρευση των ντίζελ αυτοκινήτων έως το 2035.

Ωστόσο, ορισμένα από τα μέτρα παραμένουν υπό συζήτηση, όπως τα σχέδια για επέκταση της αγοράς άνθρακα στην ΕΕ για  θέρμανση και οδικές μεταφορές - κάτι που μπορεί να πλήξει τις φτωχότερες χώρες της Ένωσης.

Ωστόσο η Κομισιόν εμφανίζεται αποφασισμένη να μειώσει σημαντικές τους ρύπους σε μια εποχή που η κλιματική αλλαγή δεν απειλεί μόνο τον πλανήτη αλλά και τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ