Νέα
  • ΓΔ: 858.93 -4.66%
  • Τζίρος: 117,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μπορέλ: Η Κίνα να αναλάβει δράση κατά των χάκερ στην επικράτεια της

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

O Υπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ με ανακοίνωσή του καλεί την Κίνα να «αναλάβει δράση κατά των κακόβουλων δραστηριοτήτων στον κυβερνοχώρο που πραγματοποιούνται από την επικράτειά της».

«Η παραβίαση και η εκμετάλλευση του διακομιστή Microsoft Exchange υπονόμευαν την ασφάλεια και την ακεραιότητα χιλιάδων υπολογιστών και δικτύων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των κρατών μελών και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ», αναφέρει ο Ζοζέπ Μπορέλ, υπογραμμίζοντας ότι «επιτρέπει την πρόσβαση σε σημαντικό αριθμό χάκερ που συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την παραβίαση μέχρι σήμερα. Αυτή η ανεύθυνη και επιβλαβής συμπεριφορά είχε ως αποτέλεσμα κινδύνους ασφαλείας και σημαντική οικονομική απώλεια για τα κυβερνητικά μας ιδρύματα και τις ιδιωτικές εταιρείες μας, και έχει δείξει σημαντικές διαρροές και συστημικές επιπτώσεις για την ασφάλεια, την οικονομία και την κοινωνία μας γενικά».

«Εντοπίσαμε επίσης κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο με σημαντικές επιπτώσεις που στοχεύουν κυβερνητικά όργανα και πολιτικούς οργανισμούς στην ΕΕ και τα κράτη μέλη, καθώς και βασικές ευρωπαϊκές βιομηχανίες», επισημαίνει ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

Επιπροσθέτως, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι η ΕΕ επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητα να συνεχίσει την αντιμετώπιση κακόβουλης συμπεριφοράς στον κυβερνοχώρο.

ΝΑΤΟ: Την καταδίκη του σε κακόβολες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο εξέφρασε το Βορειοατλαντικό Συμβούλιo

Κακόβουλες δραστηριότητες υπονομεύουν την ασφάλεια, την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα στον κυβερνοχώρο τονίζει με ανακοίνωσή του το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο επισημαίνοντας την αλληλεγγύη του σε όσους επηρεάστηκαν από τις πρόσφατες ενέργειες.

«Καταδικάζουμε τέτοιες κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο που έχουν σχεδιαστεί για να αποσταθεροποιήσουν και να βλάψουν την ευρωατλαντική ασφάλεια και να διαταράξουν την καθημερινή ζωή των πολιτών μας» αναφέρει η ανακοίνωση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου.

Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι «επιβεβαιώνοντας την αμυντική εντολή του ΝΑΤΟ, η Συμμαχία είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει το πλήρες φάσμα δυνατοτήτων, όπως ισχύει, ανά πάσα στιγμή για να αποτρέψει ενεργά, να υπερασπιστεί και να αντιμετωπίσει ολόκληρο το φάσμα των απειλών στον κυβερνοχώρο, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο σημειώνει ότι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να προσαρμόζεται στο εξελισσόμενο τοπίο απειλών στον κυβερνοχώρο, το οποίο επηρεάζεται τόσο από κρατικούς όσο και από μη κρατικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής χρηματοδότησης.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι να υποστηρίξουμε ισχυρές εθνικές πολιτικές κυβερνοάμυνας, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους εφαρμογής της δέσμευσης του ΝΑΤΟ στον κυβερνοχώρο» τονίζεται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ