Νέα
  • ΓΔ: 893.23 +1.62%
  • Τζίρος: 79,36 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Dogecoin: Βουτιά 80% μετά τη δήλωση του Μασκ για απάτη

Dogecoin
Dogecoin

Tο dogecoin, το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο για να γίνει ένα από τα σημαντικότερα στην αγορά, έχει χάσει το 80% της αξίας του μετά την εμφάνιση του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Ελον Μασκ, στην εκπομπή “Saturday Night Live” της αμερικανικής τηλεόρασης.

Η τιμή του dogecoin είχε φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο λίγο πριν την εκπομπή, με την προσδοκία ότι ο Μασκ, που ήταν γνωστός ως «ταύρος» για το doge από τα tweets που έκανε επί μήνες, θα το απογείωνε.

Ο Μασκ μίλησε πράγματι για το dogecoin, αλλά όχι όπως περίμεναν οι επενδυτές, αφού το χαρακτήρισε «απάτη».

Η τιμή του κρυπτονομίσματος έκανε βουτιά αμέσως μετά, παρά το γεγονός ότι πολλοί επενδυτές θεωρούσαν ότι τα σχόλια που έκανε παλαιότερα για το dogecoin ήταν ειρωνικά.

Στα μέσα Ιουλίου, ο Μασκ συνέχισε τα tweets για το doge, αλλά όχι στον βαθμό που το έκανε παλαιότερα και ενώ οι επενδυτές έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στους μεγιστάνες που το θεωρούν ως «το κρυπτονόμισμα του λαού».

Με πληροφορίες από CNBC

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ