Νέα
  • ΓΔ: 868.92 +0.13%
  • Τζίρος: 16,19 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Danske Bank: Στοχεύει σε απόδοση ιδίων κεφαλαίων 9% - 10% το 2023

Νέους στόχους για την αύξηση της κερδοφορίας της θέτει η Danske Bank μετά τον σκεπτικισμό των αναλυτών πριν και μετά την ανακοίνωση των κερδών β΄ τριμήνου, που ενισχύθηκαν από την ανάκαμψη στις σκανδιναβικές οικονομίες και την μεγαλύτερη δραστηριότητα των πελατών.

Η τράπεζα στοχεύει να πετύχει απόδοση ιδίων κεφαλαίων 9%-10% το 2023, εγείροντας ερωτήματα μεταξύ των αναλυτών.

«Έχουμε σημειώσει πρόοδο στην εκτέλεση του σχέδιο μας για να γίνουμε καλύτερη και πιο αποτελεσματική τράπεζα», αναφέρει ο νέος CEO, Carsten Egeriis σε ανακοίνωση του. Ωστόσο, χρειάζεται και πάλι να εργαστούμε αποφασιστικά προκειμένου να εκπληρώσουμε τις οικονομικές μας φιλοδοξίες τόνισε.

Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων της Danske στο β΄ τρίμηνο, μειώθηκε στο 6,5%, χαμηλότερα από το 7,5% στο α΄ τρίμηνο και χαμηλότερα απο το επίπεδο των ομολόγων της στη Σκανδιναβία.

Η Nordea πέτυχε 11,9%, η DNB η νορβηγική 11,9% και η SEB 14,7% στο ίδιο τρίμηνο. 

Η Danske ανακοίνωσε καθαρά κέρδη και χρεώσεις απομείωσης δανείων, στα 2,8 δισ. Κορόνες (443,1 εκατ. Δολάρια) και 0,24 δισ. Κορόνες αντιστοίχως, και τα δύο σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που δημοσίευσε στις 8 Ιουλίου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ