Νέα
  • ΓΔ: 892.13 -2.32%
  • Τζίρος: 70,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

AstraZeneca: Υπερτριπλασιάστηκαν οι πωλήσεις του εμβολίου για την covid

Astrazeneca / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Υπερτριπλασιάστηκαν οι πωλήσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 που έφθασαν τα 894 εκατ. δολάρια το β’ τρίμηνο του έτους, έναντι του προηγούμενου τριμήνου, ενώ η φαρμακοβιομηχανία επικαιροποίησε τις προβλέψεις της για το 2021 ώστε να περιλαμβάνουν τις πωλήσεις από τη μονάδα Alexion.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η βρετανο-σουηδική εταιρεία καθυστέρησε επίσης την υποβολή αίτησης στις αμερικανικές αρχές για την έγκριση του εμβολίου της για το β’ εξάμηνο του έτους, ενώ αρχικά ήλπιζε η αίτηση να υποβληθεί εντός του πρώτου εξαμήνου.

Το εμβόλιο αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα, περιλαμβανομένων των καθυστερήσεων στην παραγωγή και την πιθανή σύνδεση με ορισμένες σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες, που ερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

Η εταιρεία, η οποία έχει πει πως δεν θα βγάλει κέρδος από το εμβόλιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επικαιροποίησε το guidance της για να περιλαμβάνει τη συμφωνία που έκλεισε πρόσφατα για την εξαγορά της Alexion που δραστηριοποιείται στα σπάνια φάρμακα.

Η AstraZeneca αναμένει τώρα ο συνολικός της κύκλος εργασιών να αυξηθεί κατά περίπου 20% φέτος και τα κέρδη της από βασικές δραστηριότητες στα 5,40 δολάρια ανά μετοχή. Στην πρόβλεψη δεν περιλαμβάνονται οι πωλήσεις του εμβολίου κατά της Covid-19.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 25% στα 8,22 δισ. δολάρια το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο σε σταθερή συναλλαγματική βάση, ενώ τα κέρδη από βασικές δραστηριότητες ανήλθαν σε 90 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 92 σεντς που ανέμεναν οι αναλυτές επί πωλήσεων 7,58 δις. δολαρίων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ