Νέα
  • ΓΔ: 823.09 +2.30%
  • Τζίρος: 50,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Twitter: Ποιες εταιρείες θα αξίζουν 500 δισ. δολάρια σε μία δεκαετία

Πηγή: AP
Πηγή: AP

Τα social media εκτός από εργαλεία επικοινωνίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως μέσα καταγραφής τάσεων, αυτό επιβεβαίωσε η δημοσκόπηση του οικονομικού αναλυτή, Μπράιαν Φερόλντι.

Ο Μ. Φερόλντι με ανάρτησή του στο Twitter ζήτησε από τους 186.500 ακολούθους του να προβλέψουν τις εταιρείες που -κατά την γνώμη τους- θα «ανθίσουν» τα επόμενα χρόνια.

«Ποια εταιρεία αξίας κάτω των 10 δισ. δολαρίων πιστεύετε ότι θα μπορούσε να αξίζει 500+ δισ. δολάρια σε μερικές δεκαετίες;», ανάρτησε μεταξύ άλλων ο Φερόλντι.

Οι ακόλουθοι του έσπευσαν να απαντήσουν και να εκφράσουν την στήριξή τους στις εταιρείες. Ο Φερόλντι σύλλεξε τα αποτελέσματα τις άτυπης δημοσκόπησης και αναδημοσίευσε τις 20 πιο «δημοφιλείς» εταιρείες.

Οι Top 5 δημοφιλείς εταιρείες

Alteryx

Η εταιρεία δεδομένων και αναλύσεων Alteryx (NASDAQ: AYX) για το α΄οικονομικό τρίμηνο ανακοίνωσε έσοδα 18,8 εκατ. δολαρίων, αυξημένα κατά 9% συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2020, ενώ κατέγραψε 7.214 πελάτες, αύξηση της τάξης του 12%. Τα ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα έφτασαν τα 512,7 εκατ. δολάρια στο τέλος του α' τριμήνου, αυξημένα κατά 27% από το 2020.

Πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε την ανανέωση της μακράς συνεργασίας της με την PwC αλλά και μια νέα συνεργασία με την Blue Prism. Σύμφωνα με τους αναλυτές, αν η Alteryx συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της πλάνο, θα ανατρέψει την πτωτική πορεία που καταγράφει τις τελευταίες ημέρες (-36% από την αρχή του έτους).

Boston Omaha

Μια από τις πιο δημοφιλείς απαντήσεις στην ερώτηση του Φερόλντι ήταν η Boston Omaha (NASDAQ: BOMN). Η εταιρεία χαρτοφυλακίου ανακοίνωσε έσοδα 13,2 εκατ. δολαρίων για το α’ τρίμηνο του 2021, από 11,4 εκατ. δολάρια το προηγούμενο έτος. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προήλθε από επενδύσεις, οι οποίες ανήλθαν σε 138,7 εκατ. δολάρια στο τέλος του α' τριμήνου.

Θα μπορούσε  η Boston Omaha να ακολουθήσει τα επιτυχημένα βήματα της Berkshire Hathaway;

Beyond Meat

Η εταιρεία εναλλακτικών τροφίμων Beyond Meat (NASDAQ: BYND), η οποία εισήχθη στο Χρηματιστηρίο για πρώτη φόρα το 2019, ανακοίνωσε έσοδα 108,2 εκατ. δολαρίων για το α' τρίμηνο, παρουσιάζοντας αύξηση 11,4% συγκριτικά με το α΄τρίμηνο του 2020.

Οσον αφορά τη βιομηχανία τροφίμων η Beyond Meat έχασε έδαφος, καθώς κατά το α΄τρίμηνο τα έσοδα της μειώθηκαν κατά 26% και 44% στην αγορά των ΗΠΑ και στις διεθνείς αγορές αντίστοιχα. Ωστόσο το λιανεμπόριο έφερε τελικώς θετικό ισοζύγιο στην Beyond Meat. Τα έσοδα λιανικής των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 27,8%, ενώ από τις διεθνείς αγορές τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 189% συγκριτικά με το 2020.

Οι επενδυτές ποντάρουν ότι η εταιρεία θα εξασφαλίσει έξτρα συνεργασίες με εστιατόρια, μετά την παρουσίαση των νέων της προϊόντων.

Desktop Metal

Η εταιρεία 3D εκτύπωσης Desktop Metal (NYSE: DM) ανέφερε έσοδα 11,3 εκατ. δολαρίων το α’ τρίμηνο, αυξημένα κατά 35% από το δ’ τρίμηνο του 2020 και 234% συγκριτικά με το 2020. Ένα από τα βασικά στοιχεία της έκθεσης του α΄ τριμήνου είναι ότι την Desktop Metal επισκέφτηκε μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών από ότι όλο το 2020.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία εκτυπώνει πάνω σε 225 υλικά, συμπεριλαμβανομένων του ξύλου και των οδοντιατρικών προϊόντων Flexcara. Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα οικονομικά έσοδα της εταιρείας για το 2021 θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. δολάρια.

ContextLogic

Η wish αναδείχθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου για το 2021(NASDAQ: WISH). Η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο με 24 δολάρια ανά μετοχή και έκτοτε βλέπει τις μετοχές της να πέφτουν. Ωστόσο για το α΄τρίμηνο 2021 η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα 772 εκατ. δολαρίων αυξημένα κατά 75% συγκριτικά με πέρυσι. Επιπλέον τα έσοδα ανά αγοραστή αυξήθηκαν κατά 76% το β’ τρίμηνο.

Η ContextLogic δήλωσε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της και προέβλεψε για το β’ οικονομικό τρίμηνο έσοδα από 715 εκατ. δολαρίων έως 730 εκατ. δολαρίων, αυξημένα κατά 2% έως 4% αντίστοιχα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ