Νέα
  • ΓΔ: 862.4 +0.27%
  • Τζίρος: 16,20 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αμερικανικές τράπεζες: Η μετάλλαξη Δέλτα καθυστερεί την επιστροφή στα γραφεία

Morgan Stanley / Πηγή: AP Images
Morgan Stanley / Πηγή: AP Images

Μεγάλες αμερικανικές τράπεζες παρατείνουν τον χρόνο επιστροφής των εργαζομένων τους στα γραφεία από τον φόβο της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ ορισμένες επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους.

Με τη Δέλτα να μολύνει και τους εμβολιασμένους, οι επικεφαλής των τραπεζών προβληματίζονται για τον τρόπο που θα πρέπει να κινηθούν σε έναν κλάδο, ο οποίος ήταν ήδη διχασμένος σχετικά με την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία τους.

Δύο απόψεις για την επιστροφή στα γραφεία 

H Goldman Sachs και η JPMorgan, που ήταν πιστοί οπαδοί της επιστροφής των εργαζομένων στους ουρανοξύστες τους, επέμειναν στο σχέδιο τους.

Αντίθετα, η Morgan Stanley είναι πολύ πιο επιφυλακτική, επιτρέποντας την είσοδο στα γραφεία μόνο σε εμβολιασμένους και αποφεύγοντας να καθορίσει προθεσμίες για την επιστροφή τους. Αυξάνεται, επίσης, ο αριθμός άλλων τραπεζών που μεταθέτουν τις προθεσμίες επιστροφής και εφαρμόζουν νέα μέτρα ασφάλειας.

Οι παραπάνω κινήσεις αντανακλούν δύο απόψεις. Η μία λέει ότι οι εργαζόμενοι στην Wall Street απέδειξαν ότι μπορούν να φέρνουν μεγάλα κέρδη εργαζόμενοι από το σπίτι και συνεπώς δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για να επιστρέψουν στα γραφεία τους.

Από την άλλη, όμως, υπάρχουν ανησυχίες στα ανώτατα κλιμάκια των τραπεζών ότι οι traders πιθανόν δεν θα μπορέσουν να εργάζονται από απόσταση για πάντα. «Αυτός είναι ένας κλάδος όπου η μαγεία και η ενέργεια συμβαίνουν στο γραφείο, στον όροφο της εταιρείας, στην επαφή με τους πελάτες», δήλωσε στέλεχος της Hedrick & Global Leadership.

Ποιες τράπεζες παίρνουν μέτρα

Μεγάλες εταιρείες – η BlackRock, η Wells Fargo, η Citigroup και η Jefferies Financial Group – άλλαξαν τις πολιτικές τους το τελευταίο διάστημα μετά τα στοιχεία για την υψηλή μεταδοτικότητα της Δέλτα. Πολλοί εργαζόμενοι τους εξακολουθούν ανησυχούν για τα μικρά παιδιά τους ή άλλα ευάλωτα μέλη των οικογενειών τους στο σπίτι.

Την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι η BlackRock και η Wells Fargo ανέβαλαν για έναν μήνα, έως τον Οκτώβριο, την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία τους. Την περασμένη εβδομάδα, η Citigroup επανέφερε την υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους υπαλλήλους της στις ΗΠΑ, ζητώντας τους να τη φορούν όταν δεν γευματίζουν στα γραφεία τους ή στην καφετέρια.

Η Jefferies, της οποίας ο οικονομικός διευθυντής πέθανε από τον κορονοϊό στην αρχή της πανδημίας, ζήτησε από τους εργαζόμενους της να έχουν εμβολιασθεί πριν την επιστροφή τους. «Ακούμε από πολλούς από εσάς ότι ανησυχείτε για την ασφάλεια και την υγεία σας», ανέφεραν ο διευθύνων σύμβουλος και ο πρόεδρος της εταιρείας σε έγγραφο προς του υπαλλήλους τους στις 29 Ιουλίου, προσθέτοντας: «Και καταλήξαμε ότι επί του παρόντος η καλύτερη στρατηγική είναι να επιτρέπεται η είσοδος στα γραφεία της Jefferies μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους.

Η Goldman Sachs και η JPMorgan έχουν ζητήσει μεν από τους υπαλλήλους τους ενημέρωση για το αν έχουν εμβολιασθεί, χωρίς ωστόσο να τους υποχρεώνουν να κάνουν το εμβόλιο.

Με πληροφορίες από το Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ