Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βρετανία: Κατακόρυφη η ανάκαμψη τον Ιoύνιο - Στο 4,8% το ΑΕΠ

Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η οικονομία στη Μεγάλη Βρετανία η οποία καταγράφει θετικό πρόσημο στη διάρκεια του καλοκαιριού, με τις εκτιμήσεις να είναι πιο θετικές από τις αναμενόμενες τον Ιούνιο, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό οδήγησε σε ανανέωση της ισχύος του τομέα υπηρεσιών.
Το ΑΕΠ αναπτύχθηκε 1%, περισσότερο από το 0,8% που προβλεπόταν από τους οικονομολόγους, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας ONS.

Με τον ρυθμό αυτό, η ανάπτυξη του ΑΕΠ ανήλθε στο 4,8% για το β΄ τρίμηνο, κοντά στο 5% που προέβλεψε την προηγούμενη εβδομάδα η ΒοΕ.
Η κατακόρυφη ανάκαμψη από τη χειρότερη ύφεση εδώ και τρεις αιώνες, έχει αφήσει την οικονομία 2,2% χαμηλότερη σε σχέση με πριν από τα lockdowns.
Οι οικονομολόγοι δηλώνουν ότι οι υπηρεσίες υγείας και η αναβίωση του κλάδου φιλοξενίας ήταν οι κύριοι μοχλοί ανάπτυξης τον Ιούνιο.

Οι συνολικές εξαγωγές αγαθών, εξαιρουμένων των πολύτιμων μετάλλων, μειώθηκαν 2,2% τον Ιούνιο, εξαιτίας της πτώσης 5,6% των εξαγωγών στις χώρες εκτός ΕΕ, κυρίως εξαιτίας της πτώσης για φαρμακευτικά προϊόντα και αυτοκίνητα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ