Νέα
  • ΓΔ: 1193.32 -0.90%
  • Τζίρος: 75,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αφγανιστάν: H πρώτη συνέντευξη Τύπου των Ταλιμπάν – Ζητούν διεθνή βοήθεια

Πηγή: AP
Πηγή: AP

Πρόσκληση σε εκπροσώπους ΜΜΕ απήυθυνε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, αναφέροντας σε ανάρτηση στο Twitter  ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κέντρο Τύπου που χρησιμοποιούσε προηγουμένως η αφγανική κυβέρνηση στην Καμπούλ.

Η συνέντευξη πράγματι, είναι σε εξέλιξη, έγραψαν χρήστες του Twitter επισημαίνοντας ότι από τα πρώτα λόγια του εκπροσώπου των Ταλιμπάν, ήταν οι διαβεβαιώσεις ειδικά προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν τα εδάφη του Αφγανιστάν για επιθέσεις.

Ο Μουτζαχίντ τόνισε ότι η Καμπούλ επιθυμεί ειρηνικές σχέσεις με τις υπόλοιπες χώρες και πρόσθεσε ότι θα σεβαστεί τα δικαιώματα των γυναικών εντός του πλαισίου του ισλαμικού νόμου.

«Δεν θέλουμε εσωτερικούς ή εξωτερικούς εχθρούς» τόνισε χαρακτηριστικά. Οι γυναίκες, όπως επανέλαβε, θα μπορούν να εργάζονται και να σπουδάζουν. «Θα είναι πολύ ενεργά μέλη της κοινωνίας, αλλά εντός του πλαισίου του Ισλάμ» έσπευσε να προσθέσει ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν. 

Το κίνημα των Ταλιμπάν θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να διοργανωθεί  διεθνής διάσκεψη για την παροχή οικονομικής βοήθειας στο Αφγανιστάν, δήλωνε νωρίτερα σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ο επίσημος εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου του κινήματος των Ταλιμπάν με έδρα το Κατάρ, Μοχαμάντ Σοχάιλ Σαχίν.

«Χρειαζόμαστε βοήθεια, για να πληρώσουμε τους μισθούς των δασκάλων, των υπαλλήλων και των μαχητών των δυνάμεων ασφαλείας. Αυτό δεν πρέπει να γίνει για εμάς, αλλά για χάρη του αφγανικού λαού», δήλωσε ο Σαχίν.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το κίνημα των Ταλιμπάν ενδιαφέρεται επίσης για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAPI (που θα διέρχεται από τις χώρες Τουρκμενιστάν, Αφγανιστάν, Πακιστάν και Ινδία) καθώς και για την υλοποίηση άλλων σημαντικών έργων υποδομών.

«Στην χώρα μας υπάρχουν και άλλα μεγάλα έργα. Είναι ο αγωγός φυσικού αερίου TAPI, έργα κατασκευής σιδηροδρόμων και άλλα. Η δική μας πολιτική πτέρυγα ελπίζει ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την υλοποίησή τους», δήλωσε ο Σαχίν.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ