Νέα
  • ΓΔ: 868.37 +0.07%
  • Τζίρος: 10,20 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σε ιστορικά υψηλά το παγκόσμιο εμπόριο αγαθών μετά το σοκ της πανδημίας

Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο σκαρφάλωσε το παγκόσμιο εμπόριο σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Παγκόσμιο Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) ο οποίος καταγράφει ισχυρή ανάκαμψη σε παγκόσμιο επίπεδο στα αγαθά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του  ΠΟΕ το βαρόμετρο του Οργανισμού για το παγκόσμιο εμπόριο αγαθών σκαρφάλωσε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, επιβεβαιώνοντας την δυναμική οικονομική ανάκαμψη που καταγράφεται μετά το ισχυρό σοκ που προκάλεσε το 2020 η πανδημία του κορονοϊού.

Ο Οργανισμός ανέφερε ότι το βαρόμετρο ενισχύθηκε στις 110,4 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί ο δείκτης από τον Ιούλιο του 2016 οπότε συστάθηκε. Προσθέτει δε ότι ο δείκτης αυξήθηκε περισσότερο κατά περισσότερο από 20 μονάδες σε ετήσια βάση.

"Η άνοδος του βαρομέτρου αντανακλά τόσο τη δύναμη της τρέχουσας εμπορικής επέκτασης όσο και το βάθος του σοκ που προκλήθηκε από την πανδημία το 2020", αναφέρει ο ΠΟΕ στον ιστότοπό του, προσθέτοντας ότι οι προοπτικές για το παγκόσμιο εμπόριο εξακολουθούν να επισκιάζονται από πτωτικούς κινδύνους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ