Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΗΕ: Απομάκρυνε περισσότερους από 100 εργαζομένους του από το Αφγανιστάν

Περισσότερους από 100 ξένους υπαλλήλους τους απομάκρυναν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη εκτός του Αφγανιστάν με προορισμό το Καζακστάν απ όπου και θα συνεχίζουν να εργάζονται έως ότου αποκαταστασθεί η ειρήνη στην περιοχή και καταφέρουν να επιστρέψουν.

«Πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο που στοχεύει να επιτρέψει στα Ηνωμένα Έθνη να συνεχίσουν να παράσχουν βοήθεια στους πολίτες του Αφγανιστάν με την ελάχιστη αναστάτωση και με μειωμένο κίνδυνο, παράλληλα, για το προσωπικό των ΗΕ», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς υπογραμμίζοντας οτι «τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν δεσμευμένα να μείνουν και να προσφέρουν τη στήριξή τους στον αφγανικό λαό σε αυτήν την ώρα ανάγκης».

Ο ΟΗΕ έχει περίπου 300 εργαζόμενους από ξένες χώρες και 3.000 ντόπιους υπαλλήλους στο Αφγανιστάν και παραμένει άγνωστο πότε κι πόσους θα καταφέρουν να μεταφέρουν εκτός της χώρας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ