Νέα
  • ΓΔ: 908.13 +1.01%
  • Τζίρος: 93,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η Facebook επεκτείνεται και στα χρηματοοικονομικά - Δίνει δάνεια σε ΜμΕ

Facebook
Facebook / Πηγή: AP

Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, η είδηση ότι το Facebook βοηθά μικρές επιχειρήσεις να λάβουν δάνεια δεν είναι και τόσο απίστευτη.

O τεχνολογικός γίγαντας ξεκίνησε ήδη συνεργασία με μια ινδική εταιρεία δανεισμού στο διαδίκτυο, με σκοπό να βοηθήσει στην παροχή δανείων σε μικρές εγχώριες επιχειρήσεις.

Απώτερος στόχος είναι φυσικά όλες αυτές οι εταρείες να διαφημίζονται μέσα από την πλατφόρμα του και φυσικά θα χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές του, συμπεριλαμβανομένου του Instagram και του WhatsApp, για να ενισχύσουν την ανάπτυξή τους.

Η συνεργασία του Facebook με το Indifi θα παρέχει δάνεια από 500.000 έως και 5.000.000 ρουπίες, δηλαδή 6.719 έως 67.191 δολάρια με ετήσια επιτόκια, δήλωσε ο Ajit Mohan, διευθύνων σύμβουλος του Facebook India.

«Στόχος μας δεν είναι να βγάλουμε χρήματα από αυτό το πρόγραμμα, δεν έχουμε κανένα μερίδιο εσόδων... αλλά ελπίζουμε ότι αυτό θα δημιουργήσει ανάπτυξη στον τεχνολογικό κλάδο που θα μας ωφελήσει μελλοντικά», δήλωσε ο Mohan, προσθέτοντας ότι το Facebook δεν είναι αυτό που δίνει τα δάνεια αλλά η Indifi.

Ετσι, τα δάνεια είναι διαθέσιμα σε μικρές επιχειρήσεις που διαφημίζονται στο Facebook ή τις ομαδικές εφαρμογές του για τουλάχιστον 180 ημέρες. 

Η επιλογή της Ινδίας δεν είναι φυσικά τυχαία, καθώς είναι μια βασική αναπτυξιακή αγορά για το Facebook με περισσότερους από 410 εκατομμύρια χρήστες ενώ στο WhatsApp και στο messenger οι χρήστες στην Ινδία ξεπερνούν τα 530 εκατομμύρια όταν το Instagram έχει σχεδόν 210 εκατομμύρια χρήστες στην Ινδία, επωφελούμενοι επίσης από την απαγόρευση της κινεζικής πλατφόρμας σύντομων βίντεο TikTok πέρυσι.

Πέρυσι, το Facebook επένδυσε 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια στην ψηφιακή μονάδα Jio Platforms του δισεκατομμυριούχου Mukesh Ambani, η οποία θα επιτρέψει στο WhatsApp να προσφέρει υπηρεσίες πληρωμών σε εκατομμύρια καταστήματα.
Ενώ και η WhatsApp σχεδιάζει να εμβαθύνει τη συνεργασία της με τις τράπεζες στην Ινδία για να προσφέρει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες όπως συντάξεις και ασφάλιση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ