Νέα
  • ΓΔ: 897.32 +0.29%
  • Τζίρος: 12,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Αγγίζει και πάλι τις 50.000 δολάρια - Το πρόσφατο ράλι

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Τις 50.000 δολ. πλησιάζει και πάλι το Bitcoin, μετά την κατακόρυφη πτώση του στι; 30.000 δολάρια και τις τεράστιες απώλειες,  με την πορεία του να καταγράφει πλέον άνοδο.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έφτασε τα 49.704 δολ., στο υψηλότερο σημείο του από τις 16 Μαΐου, το μεσημέρι του Σαββάτου στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Το νέο μεγάλο σημείο αντίστασης, για τώρα, είναι η ζώνη των 50.000 δολαρίων», ανέφερε ο Konstantin Anissimov, εκτελεστικός διευθυντής στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων CEX.IO.

«Το πρόσφατο ράλι δεν είναι ακόμη ενδεικτικό μιας εντυπωσιακής εκτίναξης, ωστόσο, εάν περισσότεροι αγοραστές βουτήξουν στην αγορά και οδηγήσουν την τιμή πάνω από τα 50.000 δολ., μια φρενίτιδα θα μπορούσε να οδηγήσει το Bitcoin προς τον μεσοπρόθεσμο στόχο των 55.000 δολ.».

Το Bitcoin αναλαμβάνει δυνάμεις αφότου κινήθηκε για αρκετές εβδομάδες σε εύρος μεταξύ 30.000 και 40.000 δολαρίων, ενώ είχε αγγίξει ιστορικά υψηλά κοντά στις 65.000 δολ. στα μέσα Απριλίου.

Ακόμη κι έτσι ωστόσο, έχει καταγράψει άνοδο το τελευταίο 12μηνο, ενώ η υιοθέτησή του από θεσμικούς «παίκτες» της αγοράς έχει ενισχύσει το προφίλ του.

Η παγκόσμια υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων έχει αυξηθει κατά 881% τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με την Chainalysis.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ