Νέα
  • ΓΔ: 860.32 +1.29%
  • Τζίρος: 37,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γαλλία: Οι Ταλιμπάν σε συνομιλίες με Τουρκία και Κατάρ για την ασφάλεια του αεροδρομίου

Συνομιλίες με την Τουρκία και το Κατάρ ξεκίνησαν οι Ταλιμπάν για τη διαχείριση του αεροδρομίου της Καμπούλ μετά την πλήρη αποχώρηση των Αμερικανών καθώς θα πρέπει να διασφαλίσουν την ασφάλεια του αεροδρομίου γι όσους μπορούν να αναχωρήσουν από το Αφγανιστάν με εμπορικές πτήσεις.

Η Γαλλία παρακολουθεί τις διπλωματικές ενέργειες των Ταλιμπάν με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν να υποστηρίζει ότι «η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη διασφάλιση της ασφάλειας του αεροδρομίου πρέπει να εφαρμοστεί. Συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη με τους Καταριανούς και τους Τούρκους για τη διαχείριση του αεροδρομίου. Πρέπει να ζητήσουμε η πρόσβαση στο αεροδρόμιο να είναι ασφαλής», δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι France 2.

Ο Λεντριάν δήλωσε επίσης ότι η Γαλλία πρέπει να συνεχίσει να ασκεί πίεση στους Ταλιμπάν, αλλά δεν διαπραγματεύεται μαζί τους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ