Νέα
  • ΓΔ: 898.96 +0.85%
  • Τζίρος: 49,02 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ισπανία: Μεγάλη ζήτηση για την πρώτη έκδοση πράσινου ομολόγου

Πηγή: AP
Πηγή: AP

To πρώτο πράσινο ομόλογό της εξέδωσε σήμερα η Ισπανία, ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχες εκδόσεις από άλλες χώρες μέσα στον Σεπτέμβριο.

Με το 20ετές ομόλογο, η Ισπανία θα αντλήσει 5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το IFR, ενώ η ζήτηση έφθασε τα 60 δισ. ευρώ.

Η Ισπανία ακολουθεί μία σειρά ευρωπαϊκών κρατών που έχουν εκδώσει πράσινα ομόλογα φέτος για χρηματοδοτήσουν περιβαλλοντικές δαπάνες, καθώς η ζήτηση για τους τίτλους αυτούς συνεχίζει να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. 

Πράσινα ομόλογα από την ΕΕ

H Ευρωπαϊκή Ενωση ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει την πρώτη κοινοπρακτική έκδοση πράσινου ομολόγου για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης τον Οκτώβριο. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου τις δημοπρασίες εντόκων γραμματίων.

Η Γερμανία θα διαθέσει αύριο μέσω δημοπρασίας το τέταρτο πράσινο ομόλογό της, ενώ η Βρετανία θα βγει στις αγορές την εβδομάδα μετά τις 20 Σεπτεμβρίου.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουλίου, στο -0,326% στις αρχές της συνεδρίασης, σημειώνοντας αύξηση 4 μονάδων βάσης μετά το μεσημέρι, ενώ η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου αυξήθηκε στο 0,74%.

Η Αυστρία άντλησε σήμερα 1,4 δισ. ευρώ με την επανέκδοση ομολόγων που λήγουν το 2031 και το 2037, ενώ η Γερμανία άντλησε 556 εκατ. ευρώ από την επανέκδοση ομολόγων με ρήτρα πληθωρισμού λήξης 2030 και 2046.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ