Νέα
  • ΓΔ: 1045.84 +1.45%
  • Τζίρος: 65,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βιέννη: Μείωση 50% της κίνησης στο αεροδρόμιο συγκριτικά με Ιούλιο-Αύγουστο του 2019

Το διεθνές αεροδρόμιο της Βιέννης κατέγραψε φέτος τον Ιούλιο και τον Αύγουστο 3,25 εκατομμύρια επιβάτες, περίπου το μισό από τον αριθμό των επιβατών που είχε εξυπηρετήσει το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πριν από την κρίση του κορονοϊού, όταν ο αριθμός αυτός είχε φτάσει τα 6,31 εκατομμύρια, ωστόσο, μπορεί να γίνεται λόγος για ανοδική τάση, καθώς, αυτούς τους δύο καλοκαιρινούς μήνες του 2020 ο αριθμός των επιβατών είχε περιοριστεί στο 1,37 εκατομμύριο.

Η απουσία ταξιδιωτών για επαγγελματικούς λόγους, όπως επίσης Αμερικανών και Ασιατών επισκεπτών που σχετίζεται με τον κορονοϊό, εξακολουθεί να αποτελεί, μεταξύ άλλων, βάρος γενικά για τα αεροδρόμια στην Ευρώπη.

Στον Όμιλο Διεθνές Αεροδρόμιο Βιέννης, που περιλαμβάνει και την εκμετάλλευση των αροδρομίων στη Μάλτα και στο Κόζιτσε της Σλοβακίας, ο αριθμός των επιβατών τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο ανήλθε σε 4,04 εκατομμύρια και ήταν ο μισός από εκείνο του 2019, ενώ τους αντίστοιχους μήνες του 2020 ήταν μόνον 1,8 εκατομμύριο.

Λαμβάνοντας υπόψη τους τρέχοντες αριθμούς επιβατών, ο φορέας διαχείρισης του αεροδρομίου της Βιέννης αναμένει να επιτύχει τις προβλέψεις που έχει κάνει.

«Η εξέλιξη της κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο της Βιέννης είναι συνεπώς σύμφωνα με τις προσδοκίες, οι προοπτικές για ολόκληρο το 2021 με περίπου 10 εκατομμύρια ταξιδιώτες στη Βιέννη και 12 έως 13 εκατομμύρια ταξιδιώτες συνολικά στον Όμιλο Αεροδρομίου Βιέννης παραμένουν αμετάβλητες και αυτή τη στιγμή υπάρχουν 162 προορισμοί που εξυπηρετούνται απευθείας από τη Βιέννη, περίπου το 75% της προσφοράς πριν από την κρίση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η τότε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Αυστρία την 1η Ιουλίου 2021, είχε γίνει άμεσα αισθητή και στο διεθνές αεροδρόμιο της Βιέννης, ενισχύοντας τις ελπίδες για το μέλλον του.

Όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες ξεκινούσαν από τις αρχές Ιουλίου να προσθέτουν ξανά τη Βιέννη στα δρομολόγια των πτήσεων τους και οι άμεσες προοπτικές έκαναν τότε λόγο για περίπου 50.000 επιβάτες την ημέρα, σε σύγκριση με τους 100.000 επιβάτες την ημέρα που διεκπεραιώνονταν στο αεροδρόμιο της Βιέννης το καλοκαίρι του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί, πως, ακόμη και στις αρχές Φεβρουαρίου φέτος, αναφερόταν σχετικά ότι «λόγω πανδημίας, είναι σαν να μην συμβαίνει σχεδόν τίποτε πάνω από τα σύννεφα και τον Ιανουάριο συνεχίστηκε η δραματική μείωση του αριθμού των επιβατών στο Διεθνές Αεροδρόμιο Βιέννης, που ήταν κατά 90,5% λιγότεροι από τον αντίστοιχο μήνα του 2020».

Όπως ανακοίνωνε τότε το Αεροδρόμιο Βιέννης ΑΕ, μέσα στον Ιανουάριο είχαν καταγραφεί μόνον 198.295 ταξιδιώτες, με τον αριθμό των τοπικών επιβατών να έχει μειωθεί κατά 91,1% και των διερχομένων κατά 88,9%, ενώ, γενικά οι πτήσεις παρουσίασαν μία μείωση κατά 80,9% και, όσον αφορά τον όγκο των εμπορευματικών μεταφορών, σημειώθηκε πτώση 3,1% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους.

Οι μαζικές μειώσεις ήταν σχεδόν το ίδιο υψηλές τόσο προς τη Δυτική όσο και προς την Ανατολική Ευρώπη (μείον 91,1% και μείον 91,2% αντίστοιχα), κατά 87,4% λιγότεροι άνθρωποι πέταξαν προς τη Βόρεια Αμερική, ενώ η Αφρική σημείωσε μείωση κατά 86,7%.

Προς την Εγγύς και Μέση Ανατολή, ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε κατά 89,3%, ο αριθμός των επιβατών προς την 'Απω Ανατολή μειώθηκε 94,8% και ήταν εκείνος που συγκριτικά υπήρξε ο πλέον μειωμένος μέσα στον Ιανουάριο του 2021.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ