Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

BoJ: Διατηρεί τη χαλαρή νομισματική πολιτική και συγκρατεί τον πληθωρισμό

Τη διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ιαπωνίας, ενώ άλλες κεντρικές τράπεζες όπως η FED και η ΕΚΤ κινούνται προς τον περιορισμό του προγράμματος αγοράς assets.

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε τον στόχο για τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια στο -0,1% και τον στόχο της για την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου κοντά στο μηδέν.

Επίσης, επαναδιατύπωσε ότι θα αγοράσει κρατικά ομόλογα, χωρίς ανώτατο όριο.

Η απόφαση ήρθε καθώς ο ιαπωνικός τομέας των υπηρεσιών συνεχίζει να δυσκολεύεται εξαιτίας της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία θέτει η κυβέρνηση τη χώρα για προστασία από τον κορονοϊό, που θέλει τα εστιατόρια και τα μπαρ να κλείνουν νωρίς και να μην σερβίρουν αλκοόλ.

Οι τιμές καταναλωτή υποχωρούν εδώ και σχεδόν ένα έτος, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε άνω του 5% τον Αύγουστο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η απόφαση της BoJ τη βάζει σε αποκλίνουσα πορεία σε θέση με άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες. Η Fed αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι θα περιορίσει το πρόγραμμα 120 δισ. δολαρίων των μηνιαίων αγορών ομολόγων και ενυπόθηκων τίτλων αυτό το έτος.

Ενώ και η ΕΚΤ δήλωσε στις αρχές του μήνα ότι θα περιορίσει ελαφρώς το τεράστιο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για να αποτυπώσει τις πιο ευοίωνες προοπτικές της οικονομίας της ευρωζώνης, αν και η πρόεδρος Λαγκάρντ δήλωσε πως αυτό δεν αποτελεί σχέδιο αναστροφής των πολιτικών για εύκολο χρήμα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ