Νέα
  • ΓΔ: 898.96 +0.85%
  • Τζίρος: 49,02 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τράπεζα Ελβετίας: Είναι λάθος να πιστεύουμε οτι η Evergrade είναι κινεζική υπόθεση

Πηγή: Pixabay

«Η υπόθεση της Evergrade δεν είναι ένα μικρό τοπικό πρόβλημα» ο πρόεδρος της Ελβετικής Κεντρικής Τράπεζας Thomas Jordan η οποία παρακολουθεί στενά την κατάσταση της κινεζικής εταιρείας.

«Είναι λάθος να είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, αλλά είναι επίσης λάθος να το απορρίπτεις ως ένα μικρό τοπικό πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Jordan σε δημοσιογράφους στη διάρκεια ενός call, όταν ερωτήθηκε για τις πιθανές επιπτώσεις στην Ελβετία.

«Έχουμε δει ξανά και ξανά ότι φαινομενικά μικρές εξελίξεις αναστατώνουν ξαφνικά τις αγορές και προκαλούν μεγάλες διορθώσεις. Θα το ακολουθήσουμε αυτό στενά όπως θα κάνουν και όλες οι άλλες μεγάλες τράπεζες», ανέφερε ο Jordan.

Οι ελβετικές τράπεζες δεν έχουν μέχρι στιγμής υψώσει καμιά "κόκκινη σημαία” για πιθανή έκθεση καθώς η Credit Suisse δεν έχει επί του παρόντος δανειακή σχέση με την Evergrande καθώς δεν έχει εκτεθεί άμεσα σε τέτοιο κίνδυνο», ανέφερε η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ