Νέα
  • ΓΔ: 897.33 +0.29%
  • Τζίρος: 4,69 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κομισιόν: Η Ρωσία πίσω απο κυβερνοεπιθέσεις με στόχους γερμανούς πολιτικούς

Ευθείς κατηγορίες προς την Ρωσία εξαπέλυσε η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία κατηγόρησε τη Μόσχα πως είναι υπεύθυνη για προσπάθεια παρεμβολής σε εκλογικές διαδικασίες στην Ευρώπη, δύο μέρες πριν από την διεξαγωγή των ομοσπονδιακών εκλογών στη Γερμανία την ερχόμενη Κυριακή.

Σε ανακοίνωση της, η Κομισιόν αναφέρει πως «τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν παρατηρήσει μια σειρά παράνομων διαδικτυακών ενεργειών, με την ονομασία Ghostwriter που συνδέονται με το ρωσικό κράτος.

Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες και απειλούν την ασφάλεια και την ακεραιότητα των δημοκρατικών αξιών» υπογραμμίζει η Κομισιόν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αυτές οι επιθέσεις στόχευσαν «σειρά βουλευτών, κυβερνητικών αξιωματούχων, πολιτικών και μελών του Τύπου στην ΕΕ, αποκτώντας πρόσβαση σε συστήματα υπολογιστών και στοιχεία ατόμων και προσπαθώντας να υποκλέψουν δεδομένα». Στέλεχος της Κομισιόν ανέφερε στο CNN πως μεταξύ των στόχων των επιθέσεων βρίσκονται και Γερμανοί πολιτικοί. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ