Νέα
  • ΓΔ: 868.77 +1.03%
  • Τζίρος: 28,46 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βρετανία: Συνεχίζεται το χάος με τις ελλείψεις καυσίμων -Τον στρατό στα βενζινάδικα σκέφτεται να στείλει ο Τζόνσον

Πηγή: ΑΡ
Πηγή: ΑΡ

Συνεχίζεται το χάος με τις ελλείψεις καυσίμων στη Βρετανία, με την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να αίρει προσωρινά την ισχύ των αντιμονοπωλιακών κανόνων, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Μάλιστα, υπάρχει η σκέψη, όπως έγραψε ο Guardian, να επιστρατευθούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας για τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων.

Συγκεκριμένα, η Βρετανία ανέστειλε τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού για να επιτρέψει στους ανταγωνιστές προμηθευτές καυσίμων να μοιραστούν πληροφορίες και να συντονίσουν την απάντησή τους στις ελλείψεις βενζίνης.

Οι Βρετανοί υπουργοί ανέστειλαν τους νόμους περί ανταγωνισμού για να επιτρέψουν στους προμηθευτές καυσίμων να μιλούν μεταξύ τους και να στοχεύουν στα πρατήρια βενζίνης που δεν έχουν καύσιμα, έγραψε σήμερα ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Times, Στίβεν Σουίνφορντ, σε μήνυμά του στο Twitter.

«Παρότι υπήρχε πάντα και εξακολουθεί να υπάρχει αφθονία καυσίμων στα διυλιστήρια και τους τερματικούς σταθμούς, γνωρίζουμε ότι υπήρξαν ορισμένα ζητήματα με τις αλυσίδες εφοδιασμού», δήλωσε ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Κουάσι Κουάρτεγκ μετά μια συνάντηση με εκπροσώπους της βιομηχανίας.

«Για τον λόγο αυτό, θα θεσπίσουμε το πρωτόκολλο πετρελαίου για να διασφαλίσουμε ότι η βιομηχανία μπορεί να μοιράζεται ζωτικής σημασίας πληροφορίες και να εργάζεται από κοινού πιο αποδοτικά για να διασφαλίσει ότι ελαχιστοποιείται η διατάραξη».

Παράλληλα η εφημερίδα Guardian γράφει σήμερα ότι ο βρετανικός στρατός θα μπορούσε να κληθεί να παραδώσει καύσιμα σε πρατήρια βενζίνης που έχουν έλλειψη καυσίμων σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης, το οποίο αναμένεται να εξεταστεί από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον τη  Δευτέρα.

Όπως και να 'χει, την Κυριακή αναγκάστηκαν να κλείσουν κι άλλα πρατήρια καυσίμων στη χώρα, με τις σκηνές χάους να συνεχίζονται για ακόμη μία ημέρα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, κάνοντας στροφή 180 μοιρών, αποφάσισε να προχωρήσει στη χορήγηση βίζας σε 5.000 οδηγούς φορτηγών, σε πρώτη φάση, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ανεφοδιασμού των πρατηρίων. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ