Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Goldman Sachs: «Βλέπει» το πετρέλαιο στα 90 δολάρια το βαρέλι έως το τέλος του χρόνου

Στα ύψη φτάνει και πάλι η τιμή του πετρελαίου στο ξεκίνημα της εβδομάδας καθώς αγγίζει τα 78 δολάρια το βαρέλι, με τις ΗΠΑ να στρέφονται στο Ιράκ και τον Καναδά για εισαγωγές αργού πετρελαίου, για να αναπληρώσουν την περιορισμένη παραγωγή από τον Κόλπο του Μεξικού.

Η τιμή του West Texas Intermediate ξεπέρασε τα 75 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018 με τα πετρελαϊκά αποθέματα να βρίσκονται κοντά σε χαμηλό τριετίας. 

Η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε περισσότερο από 80% τον τελευταίο χρόνο, καθώς η παγκόσμια ζήτηση ανακάμπτει μετά από την αναστάτωση που προκάλεσε η πανδημία, με τους αναλυτές της Goldman Sachs να εκτιμούν ότι το brend μπορεί να φτάσει και τα 90 δολάρια το βαρέλι στα τέλη του 2021.

Το αργό «συνεχίζει να στηρίζεται από τις ευρύτερες ανησυχίες σχετικά με τη στενότητα στις αγορές ενέργειας», δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής στρατηγικής βασικών προϊόντων στην ING Group NV. «Η ζήτηση μοιάζει να είναι ισχυρότερη από την αναμενόμενη στο εγγύς μέλλον γεγονός που μπορεί να αυξήσει περεταίρω την τιμή».

Νωρίτερα τα συμβόλαια Νοεμβρίου του WTI ενισχύονταν κατά 1,5% και διαπραγματεύονταν στα 75,07 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Τα συμβόλαια Νοεμβρίου του brent ενισχύονταν κατά 1,4%,μ στα 79,18 δολάρια το βαρέλι, ενώ έφτασαν προηγουμένως μέχρι τα 79,52 δολάρια.

Η Citigroup δήλωσε ότι παρέμεινε «bullish» στο αργό πετρέλαιο καθώς και στο φυσικό αέριο, σύμφωνα με τις προοπτικές που διατύπωσε για τα βασικά προϊόντα.

Τη Δευτέρα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για τρίτη ημέρα, καθώς τα επίπεδα αποθεμάτων παρέμειναν χαμηλά ενόψει της περιόδου θέρμανσης.

Ο ΟΠΕΚ+ κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του στις 4 Οκτωβρίου θα επανεξετάσει την πολιτική της παραγωγής, μετά την αύξηση της προσφοράς κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα τους τελευταίους μήνες.

«Εάν οι τιμές συνεχίσουν να αυξάνονται υψηλότερα από τώρα έως τη συνάντηση, δεν θα αποκλείσω τη δυνατότητα για ακόμη πιο επιθετική χαλάρωση», δήλωσε ο Patterson.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ