Νέα
  • ΓΔ: 957.6 +0.62%
  • Τζίρος: 79,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πόσο κοντά είμαστε στην τεχνολογία των ιπτάμενων αυτοκινήτων - Το 2024 ίσως;

Σε μια ταχύτατα εξελισσόμενη κοινωνία όπου η τεχνολογία «πετάει», η εμφάνιση ιπτάμενων αυτοκινήτων στους ουρανούς ήδη από το 2024 θεωρείται εφικτό και για κάποιους αναμενόμενο.

 Ο Χιου Μάρτιν της Lacuna Technologies, που βοηθά τις πόλεις να δημιουργήσουν πολιτικές μεταφορών, δήλωσε στο CNBC, ότι οι πτήσεις των αυτοκινήτων στους ουρανούς θα μπορούσε να ξεκινήσει από το 2024. Όμως υπάρχει διαφορά μεταξύ του πότε μπορούν να πετάξουν και του πότε θα είναι ασφαλή και αξιόπιστα για την πλοήγηση στον ουρανό» είπε χαρακτηριστικά.

Κι αυτό γιατί σε καμία χώρα δεν έχουν θεσπιστεί κανονισμοί για τη διαχείριση της νέας μορφής εναέριας κυκλοφορίας, καθώς θα υπάρξουν τεράστια προβλήματα χωρίς αυτούς.

Αλλωστε η τεχνολογία γύρω από τα ιπτάμενα αυτοκίνητα είναι αρκετά προηγμένη, με ορισμένες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουν ήδη αναπτύξει εναέρια οχήματα. Ανάμεσά τους η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Xpeng και η Fiat Chrysler.

Κι ενώ η μαζική παραγωγή δεν είναι εμπόδιο, το υπέρογκο κόστος τους θα τα έκανε φυσικά προσιτά σε λίγους που θα μπορούν να αντέξουν το οικονομικό βάρος. Γι αυτό η πλειονότητα των ανθρώπων θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα οδικά δίκτυα και τα αυτοκίνητά τους (πιθανότατα ηλεκτρικά) και μετά το 2024.

«Άλλωστε τα κλασσικά αυτοκίνητα είναι ασφαλέστερα και μπορούν να μεταφέρουν περισσότερους ανθρώπους, οπότε εκεί που θα μπορούσαν να «διαπρέψουν» τα ιπτάμενα αυτοκίνητα είναι στην μεταφορά φορτίων» δήλωσε ο Μάρτιν.

Κανονισμοί

Οι κανονισμοί που θα διέπουν την κυκλοφορία των ιπτάμενων αυτοκινήτων θα ορίζουν που θα απογειώνονται και θα προσγειώνονται που και πότε μέσα στην ημέρα θα μπορούν να πετάξουν, για πόσες ώρες και πόσο μακριά πρέπει να απέχουν τα αυτοκίνητα το ένα από το άλλο.

Στις ΗΠΑ, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας και η NASA συνεργάζονται με παρόχους μη επανδρωμένων αεροσκαφών για να συντάξουν τους κανονισμούς της εναέριας κυκλοφορίας του μέλλοντος.

«Αντί να υπάρχει ένα αεροδρόμιο σε κάθε μεγάλη πόλη, θα υπάρχουν χιλιάδες αεροδρόμια διάσπαρτα στην πόλη», πρόσθεσε ο Χιου Μάρτιν.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ