Νέα
  • ΓΔ: 858.93 -4.66%
  • Τζίρος: 117,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Evergrande: Στην Hopson Development το 50% του κινεζικού κολοσσού

Η κινεζική Evergrande οδεύει προς πώληση του 50% της συμμετοχής της στη μονάδα διαχείρισης ακινήτων της, στην Hopson Development έναντι άνω των 5 δισ. δολαρίων σε μια προσπάθεια να διασωθεί από την χρειοκοπία.

Αυτό αναφέρουν οι Global Times που υπογραμμίζουν, ότι για το λόγο αυτό ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Evergrande στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ με τις δύο εταιρείες να ζητούν την αναστολή των συναλλαγών των μετοχών τους πριν από τη συμφωνία.

Η Evergrande βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις μεγαλύτερες αναδιαρθρώσεις χρέους στην ιστορία της Κίνας, καθώς φαίνεται πως δεν είναι σε θέση να αναχρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της ύψους 305 δισ. δολαρίων.

Η Evergrande τόνισε πως ζήτησε διακοπή συναλλαγών εν αναμονή ανακοινώσεων για μια μεγάλη συναλλαγή, και η Evergrande Property Services Group πρόσθεσε πως η ανακοίνωση περιλαμβάνει και μια "πιθανή γενική προσφορά μετοχών της εταιρείας”.

Η κρατική εφημερίδα της Κίνας Global Times, ανέφερε πως η Hopson Development ήταν ο αγοραστής του 51% της μονάδας ακινήτων έναντι περισσότερων από 40 δισ. δολαρίων ΧΚ (5,1 δισ. Δολαρίων), επικαλούμενη πηγές.

Η πιθανή συμφωνία φάνηκε να αναζωπυρώνει τις ευρύτερες ανησυχίες για τον κίνδυνο διάχυσης από ένα πλήγμα στον κινεζικό κλάδο ακινήτων και στην ευρύτερη οικονομία εάν η Evergrande καταρρεύσει ή ρευστοποιηθεί σε χαμηλές τιμές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ