Νέα
  • ΓΔ: 897.63 +0.36%
  • Τζίρος: 48,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ισπανία: Αύξηση 2% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ως κίνητρο για νέες προσλήψεις

Σε αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 2% πρόκειται να προχωρήσει σύντομα η κυβέρνηση της Ισπανίας. Οι αυξήσεις έχουν ήδη συνυπολογιστεί στο προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προϋπολογισμού της χώρας.

Η αύξηση έρχεται μετά την κίνηση της κυβέρνησης να προβεί στις περισσότερες προσλήψεις στο δημόσιο στην πρόσφατη ιστορία για να προστατέψει την ανάκαμψη μετά την πανδημία.

Αύξηση και στον κατώτατο μισθό

Η αύξηση των μισθών στους δημόσιους υπαλλήλους έρχεται μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού μετά από συμφωνία με τα συνδικάτα.
«Η αύξηση κατά 15 ευρώ το μήνα (περίπου 1,6%) θα εφαρμοστεί (αναδρομικά) από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 και θα φτάσει τον κατώτατο μισθό στα 1.125 ευρώ μηνιαίως μικτά για 12 μήνες.

Παρότι η αύξηση των 15 ευρώ είχε αρχικά θεωρηθεί ανεπαρκής από τα συνδικάτα με φόντο την επιτάχυνση του πληθωρισμού και τις τιμές ρεκόρ του ηλεκτρικού ρεύματος, τελικά αποφάσισαν να τη δεχτούν.

Οι νέες αυξήσεις θα δοθούν το 2022 και το 2023 ώστε να τηρηθεί ο στόχος να φθάσει ο ελάχιστος μισθός στο 60% του μέσου μισθού μέχρι το τέλος της τρέχουσας θητείας του κοινοβουλίου το 2023.

Το 2019 η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ είχε ήδη αυξήσει τον ελάχιστο μισθό κατά 22%, στα 1.050 ευρώ μικτά. Την ανατίμηση αυτή είχε ακολουθήσει μια δεύτερη αύξηση κατά 5,5% τον Ιανουάριο 2020.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ